arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
acne-volwassenen-1

Acne bij volwassenen

Ik ben 43 jaar en ik heb nog steeds last van acne. Wat is de oorzaak van acne bij volwassenen? En nog belangrijker: is er iets tegen te doen?

Acne vulgaris mag dan wel de medische term voor jeugdpuistjes zijn, ook op volwassen leeftijd kan je ermee te maken krijgen. Esthetisch arts Stephan Marks: “De oorzaak van acne is eigenlijk altijd een verstoring van de hormoonbalans. De ene keer gaat het om net iets te veel testosteron, de andere keer om te weinig oestrogenen waardoor het evenwicht verstoord is.”

In principe verschilt de behandeling van acne bij volwassenen niet met die van een een puber. “Je moet je alleen realiseren dat het op volwassen leeftijd allemaal net iets langer kan gaan duren. In je puberteit heb je namelijk kans dat de acne vanzelf weer verdwijnt.”

acne-volwassenen-4

Minocycline kopen

Er zijn verschillende vormen van acne, maar het gaat allemaal om een ontsteking van de talgklieren. Stephan: “Je kunt natuurlijk eerst proberen om de ontsteking met alleen producten onder controle te krijgen. Twee keer per dag je gezicht reinigen, regelmatig scrubben, peelen en daarnaast ook het dagelijks gebruiken van producten met salicylzuur en benzoylperoxide.”

“Daarnaast zou je ook eventueel kunnen overwegen om antibiotica te slikken die de groei van bacteriën tegengaan, zoals Minocycline of Doxycycline.”

acne-volwassenen-3

Roccutane

En dan is er nog de mogelijkheid om de acne te behandelen met Roccutane. “Dit medicijn zorgt voor een permanente verkleining van je talgklieren. Dit is wel een middel met bijwerkingen en het nadeel is dat je het absoluut niet mag gebruiken tijdens de zwangerschap. Roccutane en zwangerschap gaan niet samen. Nadat je klaar bent met een kuur moet je minimaal 6 weken wachten met zwanger worden.”

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag Eucerin Ultra Sensitive Cleansing Lotion winnen ter waarde van 9,95 euro. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Furrow op Instagram