arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Spuiten, slikken of smeren

Spuiten, slikken of smeren?

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden: smeren, slikken of spuiten. In Veronica magazine deze week een portret van drie vrouwen die elk op hun eigen manier 'forever young' proberen te blijven.

Jetske Ultee

Dr. Jetske Ultee geeft toe wel eens botox te hebben gebruikt, maar sinds haar veertienjarige dochter het haar verboden heeft, houdt ze het (voornamelijk) bij smeren.

"Ik ben ervan overtuigd dat een mooie, jonge huid het gevolg is van een combinatie van dingen: zo min mogelijk stress, de juiste voeding, beweging en nachtrust. Mijn mond kan openvallen als ik voor de injectables-kliniek vrouwen zie die staan te roken."


"Een goede huid is daarnaast ook genetisch bepaald. Ik heb een paar keer botox in mijn fronsrimpel laten spuiten, maar dat mag niet meer van mijn veertienjarige dochter. Daarnaast vind ik het niet echt passen bij wat ik doe: mijn huid is mijn visitekaartje. Ik moet gewoon maar niet zoveel fronsen, haha. Ik geloof dat injectables mooi kunnen zijn, als het op de goede manier gebeurt. Maar het werkt verslavend, en veel vrouwen raken de weg kwijt als ze eenmaal begonnen zijn."


Mabel van den Dungen

Inner Health-expert Mabel van Dungen doet niet aan leeftijd en dankt haar jonge uitstraling aan een combinatie van Intermittent Fasting en supplementen.

"Ik doe niet aan leeftijd. Ik ben nu anderhalf jaar bezig met Intermittent Fasting, een wetenschappelijk onderbouwde manier van afvallen en gezond eten. Je eet dan steeds acht uur, en zestien uur niet.
Door Intermittent Fasting verandert er op celniveau zoveel in je lichaam. Het zet biochemische processen in werking die grote invloed hebben op je gezondheid. In Amerika gebruiken ze deze methode ook veel bij alzheimer en dementie; je verjongingshormoon neemt met 2000 procent toe."

"Ik slik periodiek supplementen zoals zink, koper, chroom, magnesium en vitamine C. Nu slik ik weer een tijdje even niets, ik vind dat je lichaam het af en toe ook zelf moet doen. Ik sta mezelf ook gerust dingen toe. Gisteravond heb ik een Cornetto en een hele zak katjesdrop gegeten. Als ik zoiets heb gedaan, schreeuwt mijn lijf daarna om gezond eten."

"Ik heb trouwens helemaal niets tegen botox. Het is dat ik als de dood ben voor naalden, anders zou ik het zo laten doen."


En natuurlijk kan Furrow ook niet ontbreken:

Maaike Dorsteen

“Ik accepteer mijn lachrimpels, kraaienpootjes en slappe knieën. Ik blijf toch 39. Ik hoef er niet per se jonger uit te zien, ik wil gewoon knetterknap op het schoolplein staan."

"Mijn cosmetisch arts Stephan Marks weet precies hoe mijn gezicht natuurlijk blijft, en toch heel mooi is. Niemand anders mag aan mijn gezicht komen. Zijn kliniek is mijn heiligdom, hij checkt ook regelmatig mijn bloed en algehele gezondheid. Ik laat niet eens zoveel zones inspuiten.
Een mooi uiterlijk krijg je echt niet alleen door botox en fillers. Ik sport vijf keer per week, rook en drink niet, gebruik supplementen, en ga altijd op tijd naar bed."

"Wat ik doe met mijn rimpelblog is taboedoorbrekend. Talloze mensen gebruiken botox en fillers, maar niemand zegt het. Soms krijg ik negatieve reacties. Mensen vinden het oppervlakkig als je zo met je uiterlijk bezig bent, en raar dat je hardop uitspreekt dat je kennelijk niet helemaal tevreden bent.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram