arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Spijt van mijn permanente eyeliner

PERSOONLIJKE COLUMN: Spijt van mijn permanente eyeliner

Volgens mij gebruik ik al sinds mijn vijftiende een eyeliner. Het is niet zo dat ik niet zonder mijn lijntje naar buiten ga, maar ik voel me redelijk naakt zonder. Zeg dat ik gemiddeld 5 van de 7 dagen eyeliner opheb. Dat betekent dat ik tot nu toe ongeveer 6000 streepjes boven mijn oog heb gezet. Gemiddeld 5 x per week, 52 weken per jaar en dat al 23 jaar lang. I rest my case.

Het leek van tevoren allemaal zo handig: altijd perfect opgemaakt, geen gedoe meer met wattenstaafjes en nooit meer zorgen over uitgelopen eyeliner.

Mijn eyeliner en ik zijn één. Zelfs zo dat ik tijdens mijn bevaling (hormonen!) het idee had dat op de eerste foto met mijn dochter het streepje boven mijn ogen natuurlijk niet kon ontbreken. En dus stond ik keurig bij de eerste wee een lijntje boven mijn oog te tekenen. Niet wetende dat ik de negen uur daarna onder de douche zou doorbrengen en mijn eyeliner niet waterproof was. De pandabeer-look heeft ook zijn charme.

Permanente eyeliner

In theorie ben ik ook de ideale kandidaat voor permanente eyeliner. En het leek van tevoren ook allemaal heel handig: altijd perfect opgemaakt, geen gedoe meer met wattenstaafjes en nooit meer zorgen over uitgelopen eyeliner.

Ik kan ook niet zeggen dat het een opwelling was, want het idee van een permanente eyeliner zat al een aantal jaar in mijn hoofd. Toen de mogelijkheid zich 5 jaar geleden voordeed was ik dan ook dolgelukkig en heb ik zonder nadenken het lijntje boven mijn ogen laten tatoeëren. En daar heb ik dus nu spijt van. Spijt als haren op mijn hoofd.

Spijt van mijn permanente eyeliner

Op de manier waarop mijn lijntje is gezet valt weinig aan te merken, hij is misschien iets te ver doorgetrokken en de wing zou ook iets hoger moeten zijn, maar als ik zie wat er allemaal mis had kunnen gaan, heb ik sowieso geen reden tot klagen.
Ook geen negatief woord over de persoon bij wie ik het heb laten doen. Eerlijk gezegd heeft ze zelfs fantastisch werk geleverd. Pas nadat ik ben gaan googelen 'spijt van mijn permanente eyeliner' zag ik hoeveel er überhaupt fout kan gaan. Verkeerde kleur, verschil in dikte, asymmetrische lijntjes en scheve wings.

Het is ook niet zozeer de eyeliner waar ik spijt van heb, maar het is het permanente gedeelte van de 'permanente eyeliner' wat ik onderschat heb. Ik dacht niet dat ik het ooit zou zeggen, maar ik zou het wel weer eens fijn vinden om een dag geen lijntje boven mijn ogen te hebben. Gewoon helemaal naturel.
Zelfs met de beste oogmake-upremover en heel hard boenen blijft hij gewoon zitten en er zullen minimaal een aantal laserbehandeling aan te pas moeten komen om hem te kunnen verwijderen. Als het al lukt, want de vraag is of je hem überhaupt helemaal weg kunt krijgen.

Tegelijkertijd realiseer ik me dat ik er nog redelijk goed vanaf gekomen ben aangezien ik op mijn zestiende het liefst een zon om mijn (gepiercete!) navel wilde laten tatoeëren en ik op mijn achttiende zelfs gespeeld heb met de gedachte van een 'aarsgewei'. Kleine meisjes worden groot, dan maar met streepjes boven mijn ogen.


Furrow op Instagram