arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Skincaretrends 2018

Skincaretrends 2018

Volgens de laatste voorspellingen loop je binnenkort in een ruitjesbroek, neem je een permanent (echt!) en is je dagcrème gebaseerd op jouw persoonlijke DNA. De skincaretrends voor 2018.

SkinDNA

Meten = weten. Kan je je beter concentreren op de aanmaak van collageen of is pigmentatie jouw zwakke plek? In 2018 draait het allemaal om persoonlijke skincare en daar hoort een op maat gemaakt huidverzorgingsritueel bij.

Skincare op basis van DNA wordt steeds betaalbaarder en is hiermee ook weggelegd voor de gewone medemens. Met behulp van een genetische test krijg je exact inzicht in de behoeftes van jouw huid.

Een uitgebreid rapport geeft precies aan welke ingrediënten je nodig hebt voor het verbeteren van je huid. Je kunt met behulp van deze test de juiste huidverzorgingsproducten samenstellen en zo een dagcrème uitkiezen die past bij jouw huidtype.

Heb je een tekort aan vitamines en mineralen, dan kun je het rapport ook goed gebruiken voor het bepalen van de juiste supplementen voor je huid.
En de DNA-test laat ook zien op welke behandelingen je je moet concentreren. Zo kun je in overleg met jouw cosmetisch arts of dermatoloog een behandelplan samenstellen dat precies is afgestemd op de eigenschappen van je huid.

L’Oréal Paris springt in op de trend van duurzaam produceren en experimenteert met het recyclen van quinoa-afval.

Groen, groener, groenst

Niks mis met een synthetische crème, als je maar niet hardop zegt dat je een exemplaar in je badkamer hebt staan. Natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn en blijven de trend.

De niet te stuiten vraag naar producten zonder parabenen, kunstmatige kleurstoffen en parfum is zo groot dat de meeste huidverzorgingsmerken, naast de conventionele productlijn, ook een natuurlijke lijn op de markt hebben gebracht.

Naast de inhoud, speelt ook de buitenkant een rol: refills, verpakkingen van gerecycled karton bedrukt met gifvrije inkt en deksels van biologisch afbreekbaar 'plastic'.
En als je echt goed bezig wilt zijn, dan is jouw crème voorzien van een groen keurmerk en wordt er voor elk verkocht product een donatie gedaan aan een goed doel.

Combinatiebehandelingen

(Baby)botox en een laserbehandeling? Of ga je voor een minimale hoeveelheid in combinatie met de allerbeste huidverzorgingsproducten?
Tegenwoordig gaat het niet meer om of-of, maar om en-en. Combinatiebehandelingen zijn de toekomst, oftewel een samenwerking tussen de huidtherapeut/dermatoloog en cosmetisch arts.

Aging gracefully: voor de beste versie van jezelf gebruik je vitamine A-zuur om de conditie van je huid te verbeteren, botox voor het verminderen van (voorhoofd)rimpels, hyaluronzuurfillers voor het verstevigende effect, één keer per jaar een chemische peeling om pigmentatie tegen te houden en vanzelfsprekend ga je regelmatig naar de schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling.

O, en beauty komt van binnenuit, dus wil je helemaal een trendsetter zijn, dan laat je meteen een body check doen. Als je je goed voelt, zie je dat terug aan je huid. En je snapt dat die bovengenoemde DNA-test in dit gehele proces ook een grote rol speelt.

Furrow op Instagram