arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
sicilie-etna-2

Photodiary: Naar Sicilië met Karlijn Visser

Sicilië

“Everything you see I owe to spaghetti.” Volgens filmster Sophia Loren is spaghetti het geheim achter haar schoonheid en we zouden natuurlijk kunnen beweren dat dat de reden is dat we naar Sicilië zijn afgereisd. Maar aangezien het vanwege de Clean Meal Challenge alleen bij kijken naar pasta blijft, gooien we het maar op het weer (25 graden) en de ontspanning. En misschien wel een stukje sensatie.

Want saai is het op dit Italiaanse eiland nooit: de vulkaan de Etna pruttelt nog steeds en vanuit Sicilië wordt het complete maffiabolwerk aangestuurd. Gevaarlijke, doch charmante Don Corleones all over the place.

sicilie

Samen met mijn trouwe metgezel en journalist Karlijn Visser bezocht ik 4 dagen het indrukwekkende Italiaanse eiland. Kijken jullie mee in onze Photo Diary: Naar Sicilie met Karlijn Visser?

photo-diary-sicilie-1

Des Etrangers Hotel & Spa

‘Des Etrangers Hotel & Spa’ ligt in de havenstad Syracuse, in het zuidoosten van het eiland. Auto’s rijden er nauwelijks in dit idyllische Italiaanse dorp. Ons hotel ligt in het oude centrum Ortigia en op loopafstand van de boetiekjes, trattoria’s en de grote kathedraal. Het ultieme ‘La Vita e Bella’!

photo-diary-sicilie-2

Syracuse

We kunnen niet anders zeggen dan dat het geweldig wakker worden is met dit uitzicht op de ruige kust. Maar ook het vooruitzicht op het ontbijt maakt dat we elke dag om 08.00 uur ons bed uit springen.

photo-diary-sicilie-4 sicilie-ontbijt

Ondanks dat we in Italië zijn, vind je ook een stukje van de Franse patisserie terug in het ontbijt: verse croissants, taart, cake en heel veel koekjes. Een ontbijt zoals een ontbijt hoort te zijn in een hotel. En misschien zelfs nog wel een beetje meer.

Tip: Bestel een omelet met groenten. Bestel er daarna nog eentje extra om mee te nemen in tupperwarebakje voor de lunch of tussendoor. Niet hardop zeggen, maar gewoon doen, zonder gêne.

badkamer-sicilie

Badkamer

Lancaster Sun, Chanel No5, Garnier Micellair Reinigingswater, Clarisonic Aria, Colorescience, Dr. van der Hoog gezichtsmaskers, Kruidvat Q10 wattenschijfjes en ook nog mijn vertrouwde Moroccanoil shampoo en conditioner. Bijna 25 kilo woog mijn koffer… Je snapt: mijn hele huisvoorraad moest natuurlijk mee.

olijfolie-sicilie

EVO

En van het ontbijt door naar de lunch. Aan het begin van onze reis vroegen we ons nog naïef af waar toch de letters ‘EVO’ voor stonden, aangezien je dit bij elk gerecht op de menukaart tegenkomt. Het antwoord: Extra Virgin Olijfolie. Het grote voordeel van de Italiaanse keuken is dat bijna alles vers en simpel is, alleen wel voorzien van liters (echt liters!) olijfolie.

sicilie-1 photo-diary-sicilie-7 photo-diary-sicilie-9

De heerlijkste verse vis met gegrilde groente eet je hier nog voor zo’n €10. Echt waar. Mocht je je calorieën bijhouden in een app dan is wel het advies om die tijdens je bezoek aan Sicilië even een paar dagen uit te zetten.

photo-diary-sicilie-11

Villa Carlotta

Na Syracuse brengen we een tweedaags bezoek aan Taormina. Ook al is het dorpje niet groter dan een hoofdstraat met wat vertakkingen, we snappen dat dit dorpje het ‘St. Tropez’ van Sicilië wordt genoemd.

villa-carlotta-3 villa-carlotta-1 villa-carlotta-2

Villa Carlotta

In het bijzonder zijn we enthousiast over Villa Carlotta waar we de nacht verblijven. Deze luxe villa is sinds de vorige eeuw omgedoopt van adellijk huis tot boetiek hotel. Opvallend is het warme welkom van het personeel, het zwembad inclusief Braziliaanse poolboy en een fijn rooftopterras met uitzicht op de met sneeuw bedekte Etna.

sicilie-villa-carlotta

De beste tijd om Sicilië te bezoeken is in mei of september vanwege de temperatuur en drukte. Dat dit eiland vlak bij de Italiaanse kust temperament heeft moge duidelijk zijn. Zodra de maffia zich koest houdt begint de Etna de pruttelen en zodra de Etna tot rust is gekomen spoelt er een vloot aan vol met vluchtelingen. Nee, saai is het er nooit. Een aanrader is het zeker.

Hotel Sicilië

Wil je ook graag wakker worden met uitzicht op zee? Kijk dan eens op de website van Hotel Des Etrangers. En overweeg je om in Taormina te overnachten, boek dan een kamer of appartement bij Villa Carlotta.

Furrow op Instagram