arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Koffietijd

PHOTO DIARY: Zarqa Anti Age Day & Night Cream bij Koffietijd

Wat is huidveroudering? En wat kan je doen om het tegen te houden? En wat is eigenlijk de toegevoegde waarde van zout voor je huid?

In het RTL 4-programma Koffietijd ging het uitgebreid over ouder worden en wat je kan doen om het proces (ietwat) te remmen? Kijk je mee met deze Photo Diary?


Het overkomt ons allemaal: huidveroudering. Bij de één gaat het wat sneller dan bij de ander, maar gemiddeld neemt vanaf je 25ste levensjaar de aanmaak van collageen en elastine af, met als gevolg dat je huid veroudert.
Niks mis mee, maar er zijn altijd wel een aantal dingen die je kan doen om het proces te remmen.


Zon

Eén daarvan is je beschermen tegen de zon. Niet alleen als je met vakantie gaat, maar altijd en overal. Uv-stralen zijn voor 75 - 80% verantwoordelijk voor alle huidveroudering.
In plaats van volledig in de stress te schieten bij de eerste zonnestraal, moet je gewoon altijd een SPF gebruiken. Minimaal SPF 15, maar het liefst SPF30.


Vocht

En dan is er nog vocht. Met de nodige hydratatie ziet je er vaak al jaren jonger uit. Zout water kan (met nadruk op kan) de waterhoudende capaciteit van je huid verbeteren. Het zoute water zorgt ervoor dat je bovenste huidlaag beter in staat is om het vocht vast te houden.

Hou er wel rekening mee dat als je naar het strand gaat, je ook te maken hebt met zon, wind én vervuild zeewater. Aan de antixodianten dus.


En ben je niet het type voor vitamine A-zuurcrème, kies dan voor mild. Bij een onrustige, rijpere, droge, vette en gevoelige huid is het zaak om zuivere producten voor je huid te gebruiken. Dus bij voorkeur vrij van synthetische parfums, parabenen, minerale oliën en dierlijke ingrediënten. En laat Zarqa Anti-Age Day & Night Cream hier nu een goed voorbeeld van zijn.

En hoe toevallig, vind je zowel in de dagcrème als de nachtcrème dode zeezout. De mineralen en spoorelementen in Dode Zeezout herstellen het vochtvasthoudende vermogen van je huid. In combinatie met plantenextracten zorgt het ingrediënt voor de verzorging en bescherming van zelfs de meest gevoelige huidtypes.

En de dagcrème heeft ook een uva- en uvb-filter. Dat betekent dat je overdag ook beschermd bent tegen de zon.Uitzending gemist? Kijk hier het fragment terug bij Koffietijd. En: voor de producten van Zarqa kun je terecht op Bol.com.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram