arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Collageen in een flesje?

PHOTO DIARY: Opnames 'Collageen in een flesje?'

In Korea is het de normaalste zaak van de wereld om elke ochtend een collageenshot te nemen, maar in Nederland lopen we er voorlopig nog niet warm voor, of toch wel?

Collageen in een flesje

De verkoop van de beautydrankjes stijgt in rap tempo nu steeds meer onderzoeken aantonen dat collageen slikken (drinken) toch wel eens effect zou kunnen hebben. Tijd om eens stil te staan bij deze nieuwe vorm van cosmetica en een video te maken over collageen in een flesje. Of sachet in dit geval.

Kijk je mee met mijn PHOTO DIARY: Collageen in een flesje?Echte schoonheid zit vanbinnen en we worden ons steeds bewuster hoe belangrijk het is om voldoende te slapen, gezond te eten en regelmatig te sporten. En daar horen supplementen ook bij.

Het slikken van een multivitamine is redelijk ingeburgerd, maar als je kijkt naar de trends in Azië zijn we binnenkort ook massaal aan de collageen. In theorie is het vrij simpel: je drinkt elke ochtend collageen en binnen de kortste keren ga je 10 jaar jonger door het leven. Alleen in de praktijk zit het net allemaal even anders.


Ineens heb je spijt dat je niet beter hebt opgelet tijdens biologie. Collageen slikken is een ingewikkelde materie en er komt een hoop bij kijken om het op de juiste plek (in je huid!) te krijgen. Peptides, aminozuren, gepatenteerde aflevertechnologie, Verisol en gehydroliseerd collageen zijn maar een kleine greep uit de woorden die voorbijkomen om ervoor te zorgen dat het eiwit niet meteen wordt afgebroken zodra je het doorslikt.

Normaal gesproken draai ik mijn hand er niet voor om, en praat ik met gemak 10 minuten aaneengesloten tegen de camera, maar deze keer zorgt een combinatie van net iets te weinig slaap en de moeilijkheid van het onderwerp ervoor dat ik tussentijds even moet stoppen om een aantal feiten te controleren.Maar gelukkig is daar mijn steun en toeverlaat Alaïa Fonk, die sinds een jaar verantwoordelijk is voor alle videocontent op Furrow.
Samen reizen we het hele land door om video's te maken over de nieuwste anti-agingbehandelingen, maar vandaag draaien we aan mijn keukentafel.


Nog een reden om de opnames tussentijds even stil te leggen: de monteur staat voor de deur om de (ontplofte) magnetron te maken.

Terwijl ik nog een glas collageen achteroversla, check ik ondertussen mijn mail en vraag ik me af wanneer we in Nederland klaar zijn voor deze beautytrend.

De video komt volgende week online, maar kun je niet wachten, dan kun je op de website van Nutraskin alvast terecht voor meer informatie over deze vorm van collageen slikken.

Furrow op Instagram