arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
photo-diary-free-a-girl-2

Photo Diary: L’Oréal Paris Free a Girl

Photo Diary: L’Oréal Paris Free a Girl

Omdat zij het waard is… Elk meisje is mooi. Elk meisje telt. En elk meisje heeft het recht om op te groeien in vrijheid. Om die reden organiseren L’Oréal en Free a Girl dit jaar wederom een exclusieve fotoshoot om samen zo veel mogelijk bekendheid te genereren voor Wereldmeisjesdag. Op deze dag, zondag 11 oktober, wordt er internationaal aandacht besteed aan de rechten van meisjes.

La Vie en Rose

Voor de nieuwe collectie van La Vie en Rose slaan L’Oréal en Free a Girl de handen ineen en wordt deze campagne gekoppeld aan Wereldmeisjesdag. In plaats van met professionele modellen wordt er voor deze fotoshoot gewerkt met elf vrouwelijke social influencers (en één man) met een groot bereik om op deze manier zo zo veel mogelijk awareness rondom 11 oktober te creëren.

In deze Photo Diary krijg je een kijkje achter de schermen bij deze bijzondere fotoshoot én zie je hoe jij jouw steentje kan bijdragen aan Wereldmeisjesdag.

photo-diary-free-a-girl-loreal-5 free-a-girl-loreal

Free a Girl

Stichting Free a Girl is in 2008 opgericht door Evelien Hölsken, Arjan Erkel, Roelof van Laar, Yolanthe Sneijder Cabau en Roelof van Laar. Deze stichting investeert in het bevrijden van jonge meisjes uit de prostitutie. In landen als Nepal, Bangladesh en India worden jonge meisjes onder erbarmelijke omstandigheden gevangen gehouden in bordelen. Free a Girl werkt samen met politie en justitie om mensenhandelaren, pooiers en bordeelhouders op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Daarnaast zorgt Free a Girl ook voor opvang, medische zorg, onderwijs, beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de meisjes.

photo-diary-free-a-girl-loreal-13 free-a-girl-la-vie-en-rose

L’Oréal Paris Free a Girl

Natuurlijk begint de dag in de make-up. Visagiste Sjardé Kirioma zoekt niet alleen de perfecte kleur roze lippenstift uit de nieuwste Collection Exclusive Range uit, maar zorgt ook voor de bijbehorende matte finish én een passende nagellak.

Het maakt trouwens niet uit welke kleur lippenstift jouw favoriet is. Zowel voor fuchsia, magenta, node of orange pink geldt dat dat L’Oréal Paris 1 euro per verkochte lipstick uit de nieuwe Collection Exclusive Range doneert.

photo-diary-free-a-girl-loreal

O, en even aandacht voor de spectaculaire jurk van Addy van den Krommenacker, de zilveren killer heels van Michael Kors (grote dank aan Omoda) en de strapless huidkleurige bh van Hunkemöller die je niet ziet, maar wat dus ook de bedoeling is.

photo-diary-free-a-girl-loreal-4 photo-diary-free-a-girl-loreal-12

En tussen de elf vrouwen staat ook één man: Dave Mantel. De acteur (en musicalster) is sinds dit jaar toegevoegd aan het rijtje ambassadeurs van de stichting: Enna-Alica Sklias, John Ewbank, Glennis Grace, Loes Haverkort, Vivian Reijs en Wesley Sneijder.

photo-diary-free-a-girl-loreal-6

#omdatzijhetwaardis

Met deze nieuwe collectie verklaart L’Oréal Paris de liefde aan de vrouw. Omdat zij het waard is. Maar jij kunt ook wat doen: Post op zondag 11 oktober een selfie met roze lipstick en gebruik de hastags #omdatzijhetwaardis en #freeagirl.L’Oréal Paris en Free a Girl roepen jou op om samen een krachtig signaal af te geven tegen gedwongen kinderprostitutie.

En natuurlijk kun je ook rechtstreeks doneren via de website van Free a girl.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram