arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
lancering Rawceuticals

PHOTO DIARY: Lancering RawCeuticals EmerginC

Om aan de verplichte houdbaarsheidsnorm van 24 maanden te kunnen voldoen, zijn de producten niet volledig raw, maar veel rauwer dan Rawceuticals ga je het niet vinden.

Waar organic en biologische huidverzorgingsproducten stoppen, gaat Rawceuticals verder. Rawceuticals zijn een mix van koudgeperste ingrediënten en cosmeceuticals. Oftewel: hennepzaad-, zonnebloem-, basilicumolie en het veelbesproken CPD in combinatie met PhytoVie Defense Urban Shield.

Vanaf vandaag zijn deze bijzondere huidverzorgingsproducten ook in Nederland te koop. Kijk je mee met de lancering van Rawceuticals?Natuurlijke cosmetica

Yoga, cold-pressed juices, vegan én rawceuticals. De vraag naar natuurlijke huidverzorgingsproducten neemt toe, maar er zijn maar weinig merken die plantenextracten en cosmeceuticals in één product durven te stoppen. Toch staat juist deze combinatie garant voor succes.

Vanzelfsprekend kan ook een anti-pollution filter niet ontbreken. Het PhytoVie Defense Urban Shield bevat een natuurlijke copolymeer die je beschermt tegen luchtvervuiling en andere negatieve weersomstandigheden.


De grens voor raw ligt op 45˚C, vandaar dat rawceuticals zich niet raw mag noemen.

Het klinkt tegenstrijdig, maar Rawceuticals zijn dus niet 'raw-raw'. Om te voorkomen dat jouw Rawceutical binnen 3 dagen beschimmeld is, zijn sommige ingrediënten namelijk verhit tot 49 °C.

Cold pressed

De producten zijn dus cold pressed, oftewel minimaal verhit, om de actieve werkstoffen zo veel mogelijk te kunnen behouden.


En vanzelfsprekend is het natuurlijke aspect nog verder doorgevoerd. De producten bevatten geen parabenen, geen kunstmatige kleurstoffen en geurstoffen en zijn niet op dieren getest. Verder zijn de verpakkingen gemaakt van gerecycled karton en bedrukt met gifvrije inkt en is de bijgeleverde spatel gemaakt van een biodegradable hars.Over schimmels gesproken, tijdens de lancering serveert Claartje Schröder (Foodness/TEAmwork Tea) naast Unicorn, Hipster en Mermaid tea ook zelfgemaakte Kombucha thee.
Deze gefermenteerde, licht koolzuurhoudende thee wordt getrokken van de kombucha-zwam en ondersteunt je darmflora, vermindert stress, verbetert je immuunsysteem en is goed voor je huid.


Wel volledig raw zijn de bites van Daily Bowl of Happiness. De ingrediënten van de Rawceuticals vind je terug in de gerechten die geserveerd worden tijdens het event. Donuts van rauwe cacao met amandelen, geraspte wortel met pistache en chiazaad met kokosyoghurt.


Inmiddels zijn de Boreal tonic, de Clean, de Blend, de Red Berry Dual Mask & Gommage, de Eye & Lip Craft en de langverwachte Cloth, verkrijgbaar in Nederland.

Voor meer informatie over de Rawceuticals, kun je terecht op de website van Indigo Cosmetics.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram