arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
PERSOONLIJKE COLUMN: Ze heeft het niet van mij

PERSOONLIJKE COLUMN: Ze heeft het niet van mij

Daar was ze dan, bijna 41 jaar geleden en precies op de uitgerekende datum: een dochter.
Ik heb me altijd verwonderd over het moederschap, een nieuw leven, een nieuw mens. Vanzelfsprekend met een eigen persoonlijkheid, maar toch was ik ook heel benieuwd of ze op mij zou gaan lijken. IJdele hoop, want al snel bleek Maaike totaal anders dan ik.

Sinds haar elfde had Maaike de droom om bij tv te gaan werken. Toevallig werkte ik daar ook, dus die ambitie kwam mij bekend voor. Maar daar houden onze overeenkomsten zo ongeveer op.

Ze heeft het niet van mij

Furrow komt niet helemaal uit het niets. Van haar eerste spaargeld kocht Maaike al op jonge leeftijd een dagcrème van 81 gulden. Ter vergelijking, mijn crème kost niet meer dan 10 euro.

Nou is dat misschien een beetje overdreven, maar er zit wel een kern van waarheid in. Voor mij geen botox en fillers en borstvergrotingen en laserbehandelingen. Laat staan dat ik in een vrieskist kruip.

Met Furrow neemt Maaike een afslag die heel goed bij haar past, maar niet bij mij. In interviews zegt ze weleens: "Mijn moeder doet helemaal niets aan haar uiterlijk, ze gebruikt zelfs geen dag- of nachtcrème."
Nou is dat misschien een beetje overdreven, maar er zit wel een kern van waarheid in. Ik maak mijn gezicht schoon met water en met die crème van 10 euro doe ik bijna twee jaar. Voor mij ook geen botox en fillers en borstvergrotingen en laserbehandelingen. Laat staan dat ik in een vrieskist kruip.

Soms wil ik liever niet zien wat ze doet. Mijn dochter met een knalrood hoofd na een laserbehandeling is voor mij echt te confronterend.

Ik ben altijd op mijn hoede geweest voor plastische chirurgie. Of misschien wel te bang of te lui, het is er in ieder geval nooit van gekomen. En nu heb ik een dochter die er nota bene vol voor gaat.

Soms wil ik liever niet zien wat ze doet. Mijn dochter met een knalrood hoofd na een laserbehandeling is voor mij echt te confronterend. En mesotherapie vind ik ook best eng.

Wel ben ik blij met de support van haar partner in crime: cosmetisch arts Stephan Marks.
Ik weet zeker dat ze bij hem veilig is en dat hij volledig betrouwbaar is.

Botox en fillers zijn misschien niet mijn cup of tea, maar dat hoeft ook niet. Ik ben supertrots op hoe ze het doet en wat ze heeft bereikt heeft.

Een chemische peeling, bindweefselmassage, sporten met een personal trainer, een slappe huid, hangende oogleden, CoolSculpting, mesotherapie, een borstvergroting, een liquid facelift of een vampire facial; Maaike gaat er volledig voor.
Maar ze is vooral een superleuke, betrokken en geestige moeder. Haar kinderen komen echt op de allereerste plaats. En dat heeft ze gelukkig wel van mij.

Tessie

Furrow op Instagram