arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Volg mij.

PERSOONLIJKE COLUMN: Volg mij.

Het blijft altijd een heikel punt als ik mijn beroep moet invullen: social influencer.
Het is ook niet zo dat ik me ervoor schaam dat ik online mijn geld verdien, maar om mezelf nou social influencer te noemen?

Wil de echte influencer opstaan?

Tegenwoordig is de term social influencer volledig ingeburgerd. Misschien wel zo ingeburgerd dat Jan en alleman zich social influencer noemt. Eén bezoek aan de sportschool en je kan al #fitgirl achter je naam zetten. En plaats een outfitpost op Instagram en je bent ineens #fashionblogger.
Vergeet vooral de hashtag #likeforlike niet. Want dat is waar het allemaal om draait: zo veel mogelijk likes op je foto.

Jezelf in the picture zetten is hard werken. Social influencer ben je namelijk niet zomaar, van elk kopje koffie (correctie: #frappoccino @Starbucks) en elke #avo on toast dien je een foto te maken. Filter erover, locatie toevoegen en merken taggen. Dag in dag uit.

Ik drink 's ochtends even snel een kop koffie tijdens het maken van de broodtrommels, mijn outfit zit onder de pindakaasvlekken en met een bloemkoolpizza hoef ik 's avonds echt niet aan te komen. Hoe Instagramwaardig die ook moge zijn.

Instagram

Instagrammen is een multimillion-dollar business geworden waarbij alles draait om volgers, likes en comments. En dat is misschien waar het bij mij misgaat.
Ik drink 's ochtends even snel een kop koffie tijdens het maken van de broodtrommels, mijn outfit zit onder de pindakaasvlekken en met een bloemkoolpizza hoef ik 's avonds echt niet aan te komen. Hoe Instagramwaardig die ook moge zijn.

Social influencer

Social influencer zijn is een dagtaak. Eentje die je vooral niet moet onderschatten. Wil je het goed doen, dan moet je minimaal één keer per dag een bijzondere foto uploaden en plaats je onder elke foto van je 'vrienden' een comment. Ondertussen moet je op de hoogte zijn van alle trends en er altijd beeldig uitzien. Social influencer is geen parttimebaan, het is keihard werken.

Terwijl ik dit opschrijf realiseer ik me ineens dat ik eigenlijk trots moet zijn dat ik mezelf een social influencer mag noemen. En misschien moet ik het gewoon vaker hardop zeggen dat ik blij word van een foto met meer dan 200 likes. Dan maar oppervlakkig.
Kortom: volg mij.

Furrow op Instagram