arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Tot in de puntjes verzorgd

PERSOONLIJKE COLUMN: Tot in de puntjes verzorgd!

De vakantie begint wat mij betreft al vanaf het moment dat we de auto in stappen op weg naar de plaats van bestemming. Stiekem heeft het ook wel wat: boterhammen met zweterige kaas, ruziënde kinderen op de achterbank en plassen langs de Route du Soleil. Voor dat laatste tref ik trouwens uitgebreide voorzorgsmaatregelen: ik neem standaard twee wc-rollen mee, een pak vochtig toiletpapier en een tube desinfectant. Wat dat betreft hebben mannen het een stuk makkelijker, die kunnen gewoon staand tegen een boom aan plassen.

Je hoort me niet klagen, maar er is wel iets misgegaan in de verdeling tussen mannen en vrouwen. Als je het allemaal een beetje goed wilt onderhouden is het namelijk best een dagtaak om een vrouw te zijn.

En dan heb ik het trouwens de helft van de tijd nog niet op orde. Het komt regelmatig voor dat we op zondag spontaan gaan zwemmen en er totale paniek is, omdat mijn voeten eigenlijk het daglicht niet kunnen verdragen en dat ik in alle haast nog even snel mijn oksels moet scheren.

Uiterlijke ballen

Los van de clichés zoals hormonale schommelingen heb ik het gevoel alsof ik constant bezig ben met 'uiterlijke ballen' hoog te houden. Als ik net mijn handen en voeten heb gedaan heb, is mijn haar weer toe is aan een verfbeurt. En zodra ik uit de kappesrstoel stap, moet ik eigenlijk een afspraak maken bij de schoonheidsspecialiste voor een grondige reiniging van mijn huid. Ik kan trouwens ook weer als vanouds fronsen, want mijn laatste botoxbehandeling is al bijna 8 maanden geleden. En de halfjaarlijkse behandeling bij de mondhygiëniste is ook een steeds sneller terugkerend ritueel.

Dan vergeet ik nog te noemen: tussendoor bikinilijn waxen (en de rest ook keurig bijhouden), wenkbrauwen epileren en verven en minimaal twee keer per week een verzorgend masker gebruiken.
Gezicht reinigen, tanden poetsen, serum en dagcrème aanbrengen tel ik voor het gemak niet mee, want dat zijn dagelijkse activiteiten. Kortom: een dagtaak.

Tot in de puntjes verzorgd

Voor alle vrouwen die tot in de puntjes verzorgd zijn: hoe doen jullie dat? Hoe zorg je ervoor dat je haar eruitziet alsof je net van de kapper komt, dat je make-up elke dag perfect zit en je kennelijk ook nog tijd hebt om te sporten, koffie te drinken met vriendinnen en je te kleden volgens de laatste modetrends?

Ondanks dat ik relatief veel tijd aan mijn uiterlijk besteed, heb ik het namelijk de helft van de tijd nog niet op orde. Het komt regelmatig voor dat ik in met mijn haar in een knot en een sportlegging aan op het schoolplein sta. En als we op zondag spontaan gaan zwemmen is er ook vaak totale paniek, omdat mijn voeten het daglicht niet kunnen verdragen en dat ik in alle haast nog even snel mijn oksels moet scheren.

Ik hoef dus niet staand te kunnen plassen, maar ik zou het wel eens willen ervaren hoe het is om tot in de puntjes verzorgd door het leven te gaan. Misschien wel handig als ik eerst leer om fatsoenlijk op hoge hakken te lopen.

Furrow op Instagram