arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Te oud voor een mini-rok?

PERSOONLIJKE COLUMN: Te oud voor een (mini)rok?

Toegegeven: ik twijfelde al toen ik vanmorgen voor de spiegel stond. Ik twijfelde nog meer toen ik mijn dochter in ongeveer dezelfde outfit naar school zag vertrekken. Ik twijfelde weer wat minder toen ik iemand voorbij zag fietsen met ongeschoren benen en dijen waar je u tegen zegt (ik overdrijf niet!). En toch is het vanzelfsprekende ervan af om met mooi weer een kort rokje aan te trekken. Of in mijn geval een Levi's short.

Het stomme is dat mijn benen meer vorm hebben dan ooit tevoren. De enorme hoeveelheid squats, lunges en leg presses werpen na jaren trainen eindelijk hun vruchten af en ik kan zelfs zeggen dat ik lijnen heb.

En terwijl ik vroeger best onzeker was over mijn benen, vind ik ze nu eigenlijk best wel mooi. Natuurlijk valt er altijd wat op aan te merken: ze zijn nog steeds iets te wit, ik heb striae op de zijkant van mijn dijen en het mag allemaal wel wat strakker, maar beter dan dit wordt het niet. Sterker nog; het wordt er waarschijnlijk alleen maar slechter op.

Terwijl alle vaders compleet ontspannen rondlopen in een korte broek, ben ik opgelucht dat ik nog 4 andere moeders zie die het ook aangedurfd hebben om iets korts (zonder panty of legging!) aan te trekken.

Twijfel

Toch voelt het niet zo ontspannen als ik zou willen. Nadat ik eerst uitgebreid heb getwijfeld over de lengte van short nummer 1, heb ik hem na lang wikken en wegen toch maar omgeruild voor een ietwat langer exemplaar. Maar zelfs dat is het nog niet helemaal. Terwijl het buiten 23 graden is vraag ik me bij elke wolk af of blote benen niet ietwat overdreven zijn en of een lange broek misschien toch niet beter is?

En op het schoolplein voel ik me ook niet helemaal op mijn gemak. Terwijl alle vaders compleet ontspannen rondlopen in een korte broek, ben ik opgelucht dat ik nog 4 andere moeders zie die het ook aangedurfd hebben om iets korts (zonder panty of legging!) aan te trekken.
Langzaamaan begin ik me dan ook af te vragen of ik met mijn bijna 40 jaar niet te oud ben geworden voor een short. Is het niet gewoon tijd om te accepteren dat die fase van mijn leven voorbij is en dat een lange rok, of in ieder geval een rok tot over de knie, misschien een beter plan is?

Te oud voor een minirok?

Maar aan de andere kant: waar doe ik dan al die moeite voor in de sportschool? Als mijn benen het daglicht toch niet zien, dan is er ook geen reden meer om nog al die beenoefeningen te doen. En is er überhaupt een leeftijd dat je officieel te oud bent voor een minirok? Of mag je zolang je nog niet vol spataderen en met een bochel achter de rollator loopt gewoon nog je benen tonen aan de buitenwereld? Of zijn blote benen zelfs nog toegestaan in bovenstaande situatie?

Nu het EINDELIJK lekker weer is in Nederland mogen we natuurlijk niet klagen, maar het brengt tegelijkertijd ook een hoop vragen met zich mee. Vragen waar ik het antwoord ook niet op weet. Jij wel?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram