arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Neptieten

PERSOONLIJKE COLUMN: (Nep)borsten

Voor het geval je het gemist hebt: ik heb mijn borsten laten vergroten. Plat gezegd: ik heb nepborsten.

Van tevoren heb ik me trouwens heel erg druk gemaakt of het resultaat niet te nep zou worden. Gezien mijn voorkeur voor botox en fillers klinkt dat misschien gek uit mijn mond, maar ik vind het belangrijk om zo 'natuurlijk' mogelijk mooi oud te worden.

Ik kan je vertellen dat als ik nu naakt voor je zou staan er geen enkele twijfel is of mijn borsten nep zijn. Gezien mijn leeftijd, het feit dat ik 3 kinderen meer dan een halfjaar borstvoeding heb gegeven en mijn vetpercentage kunnen mijn borsten er onmogelijk nog zo perfect uitzien.

In deze researchfase leerde ik dat het volkomen normaal is om aan een wildvreemde te vragen of je even aan haar borsten mag voelen. Echt, grenzen vervagen als het om nepborsten gaat.

Met dat vetpercentage is het allemaal begonnen. Een aantal jaar geleden had ik een doel: ik wilde een sixpack. Of om nog specifieker te zijn: ik had mezelf als doel gesteld om eindelijk eens met een sixpack aan de rand van het zwembad te zitten op de camping. En dat betekende sporten, afvallen en nog meer sporten en nog meer afvallen.

Fourpack

Een sixpack heb ik nooit helemaal gehaald (ik ben niet verder gekomen dan een fourpack), maar dat was goed genoeg.
Na maanden van afzien in de sportschool en een strikt dieet zat ik een stuk minder gelukkig dan gehoopt aan de rand van dat zwembad. Ik had mijn doel bereikt, maar van mijn borsten was echt niks meer over. Nu heb ik nooit veel gehad, maar dat beetje wat er nog zat was ook verdwenen. Cup AA is een overdreven omschrijving van de werkelijkheid.

Ik ben van 75AA naar 75D gegaan en 'mag ik even voelen?' is in 'wil je even voelen?' veranderd.

Maandenlang bezocht ik verschillende plastisch chirurgen, deed ik research naar de beste implantaten en bekeek en voelde (!) ik aan allerlei verschillende borsten.
In deze researchfase leerde ik dat het volkomen normaal is om aan een wildvreemde te vragen of je even aan haar borsten mag voelen. Echt, grenzen vervagen als het om nepborsten gaat.

Wil je even voelen?

In twee jaar tijd is er veel gebeurd. Ik ben van 75AA naar 75D gegaan en 'mag ik even voelen?' is in 'wil je even voelen?' veranderd.

En het grappige is dat alles waar ik van tevoren zo bang voor was, waarheid is geworden. Alleen blijkt het achteraf totaal niet eng te zijn. Het zijn gewoon mijn borsten. Mijn mooi, ronde, iets te perfecte nepborsten wel te verstaan.

Furrow op Instagram