arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het zijn de kleine dingen die het doen

Persoonlijke column: Het zijn de kleine dingen die het doen

"O ja mam, je bent jarig. Helemaal vergeten." Geen slingers, geen ontbijt op bed en geen taart. Gewoon een dag zoals alle andere dagen. Ik kan me geen betere verjaardag wensen.
Op een aantal WhatsApp-berichten van vrienden en vriendinnen en felicitaties via Facebook is mijn 41-ste verjaardag gisteren geruisloos verlopen. Heerlijk.

Zoals elke maandag kwamen de werksters om het huis helemaal schoon te maken en de tuinman was er toevallig ook om onze (mini)tuin op orde te maken. Een schoon huis en een tuin die zomerklaar is: betere verjaardagscadeaus kan ik me niet wensen.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Het zijn de kleine dingen waar ik gelukkig van word. En ik snap heus wel dat een tuinman én een werkster eigenlijk niet onder de noemer 'klein' vallen. Ik realiseer me namelijk dagelijks hoe goed ik het heb. Dat een werkster niet vanzelfsprekend is, dat niet iedereen elke dag zonder zorgen boodschappen kan doen en dat een tuinman al helemaal luxe is.

Voordat ik meteen een verkeerd beeld schep: ik woon niet in een villa, koop mijn kleren niet in de PC-Hooftstraat, rij niet in een Porsche en ga ook niet jaarlijks naar de Malediven. Ik heb zeker niets te niets te klagen, maar ben allesbehalve rijk.

Welgesteld is misschien een betere omschrijving. En terwijl ik dit opschrijf, klinkt het voor mijn gevoel nog enorm opschepperig. Totaal niet de bedoeling, aangezien mijn rijkdom mijn familie is. Ik probeer dagelijks dankbaar te zijn voor het feit dat mijn ouders nog leven en dat ik bijna altijd thuis kan zijn als de kinderen uit school komen. Zie persoonlijke column: Een koekje bij de thee?

Hoera!

Dat niemand echt met mijn verjaardag bezig was, maakte het misschien nog wel leuker. Ik heb intens genoten van mijn vrije tijd, het brownies bakken met mijn kinderen en uiteten gaan met mijn gezin bij mijn favoriete pizzeria. Even niks hoeven, behalve genieten van de dag. Het was gewoon een dag was zoals alle anderen, maar dan met een beetje meer vreugde dan normaal. Hoera!

Furrow op Instagram