arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Innerlijke leegte

PERSOONLIJKE COLUMN: Innerlijke leegte opvullen?

Ik ben niet ongelukkig en ik gebruik ook geen botox om een innerlijke leegte op te vullen. En nee, ik kan ook niet zeggen dat ik onzeker ben over mijn uiterlijk of bang om ouder te worden. Maar wat is het dan wel? Waarom voel ik toch de behoefte om telkens weer al die (cosmetische) behandelingen te ondergaan?

Ik kan zeggen dat botox mijn werk is, maar dan ben ik niet helemaal eerlijk. Anti-aging, in de breedste zin van het woord heeft me altijd al gefascineerd en dat is alleen maar meer geworden.

Vijftig is het nieuwe veertig, dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. We worden steeds ouder, of we blijven steeds langer jong, het is maar hoe je het bekijkt, alleen doen rimpels daar niet aan mee.

Psychiater

Als ik op de bank bij Glenn Helberg zou gaan liggen, dan zal hij waarschijnlijk na lang speurwerk wel 'iets' vinden, maar of dat iets met mijn fascinatie voor cosmetische ingrepen te maken heeft, is nog maar de vraag.

Ik ben heel gelukkig, zit lekker in mijn vel en ben blij als ik in de spiegel kijk. En ik denk dat dat ook meteen de reden is waarom ik de natuur een handje help. Ik wil dat mijn spiegelbeeld rijmt met hoe ik me voel. Jong.

Vijftig is het nieuwe veertig, dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. We worden steeds ouder. Of we blijven steeds langer jong, het is maar hoe je het bekijkt, alleen doen rimpels daar niet aan mee.
Het is zeker niet mijn doel om het natuurlijke verouderingsproces tegen te houden, maar ik wil wel jong blijven. Vanbinnen en vanbuiten. Dat doe ik door gezond te eten, op tijd naar bed te gaan, minimaal 3 keer per week te sporten én met botox, fillers en alle andere gezichtsbehandelingen.

Een naald in je gezicht is nooit prettig en als ik een pijnlijke laserbehandeling onderga, vraag ik me ook weleens af waar ik het allemaal voor doe.
Ik denk dat je het enigszins kunt vergelijken met sporten: op het moment zelf is het ellende, maar na afloop ben je zo blij dat je gegaan bent.

Misschien zeg ik nu iets heel geks, maar ik denk dat je ook gewoon gelukkig kan zijn én toch botox gebruiken.
Ga ik nu nog wat innerlijke leegte onder mijn ogen opvullen met fillers.

Furrow op Instagram