arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bakken in olijfolie

PERSOONLIJKE COLUMN: Bakken met olijfolie

Je kan in ieder geval niet zeggen dat ik er niet alles aan gedaan heb om bruin te worden: wel een zonnebrandcrème, geen zonnebrandcrème, Biodermal zonder factor, olijfolie, op het heetst van de dag in de zon en aangezien je op en rond het water sneller bruin wordt heb ik tijdens mijn vakantie ook uren op een luchtbed in het zwembad rondgedobberd.

Al die uren in de zon leverden trouwens niks anders op dan heel veel zonnebultjes. Met de kennis van nu is het een volkomen normale reactie van mijn huid, maar op dat moment gaf ik mijn zonneallergie er de schuld van dat ik niet bruin werd. De bultjes op mijn schouders, rug en bovenbenen zorgden er namelijk voor dat ik de rest van de vakantie noodgedwongen in de schaduw doorbracht.

Zonnebankkuur

Een zonnebankkuur was dé oplossing voor al mijn problemen. Hiermee bouwde ik niet alleen een kleurtje op nog voordat ik op vakantie ging, maar kon ik tegelijkertijd een zonneallergie voorkomen. En dus lag ik in de weken voor de vakantie uren onder de zonnebank met de gezichtsbruiner op stand 10. Verder slikte ik nog homeopathische korrels, pre-tanners en at ik bergen wortels in de hoop op een zomer-zonder-zonnebultjes. Minder uren in de zon was vanzelfsprekend geen optie.

Gezien alle moeite die ik gedaan heb, valt de (zichtbare) schade best nog mee. Afgezien van een verdwaalde pigmentvlek op mijn arm ben ik er goed van afgekomen.

Inmiddels doe ik iets minder moeite om bruin te worden. Zonder SPF30 ga ik de deur niet uit, een zonnebankstudio heb ik echt al jaren niet vanbinnen gezien en olijfolie gebruik ik voortaan alleen nog maar om in te bakken. In de keuken dan.
En op miraculeuze wijze heb ik geen last meer van mijn zonneallergie nu ik op vakantie niet meer in de zon te vinden ben.

Spijt als haren op mijn hoofd

Als ik toen had geweten wat ik nu wist, had ik natuurlijk nooit zo veel uren liggen bakken met olijfolie, aangezien deze olie een natuurlijke SPF6 heeft. Vind je het gek dat ik niet bruin werd?

Furrow op Instagram