arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Winter S.O.S: Exfoliëren

Exfolieren

Winter S.O.S: Exfoliëren

Schaatsen, de warmte van de open haard, chocolademelk met slagroom en natuurlijk de sneeuw. Het is volop winter. Maar tijdens de wintermaanden heb je ook eerder last van donkere kringen onder je ogen en een grauwe huid. Daarom is het tijd voor een winter S.O.S: exfoliëren. Wederom zo’n moeilijk rimpelwoord, maar exfoliëren is fantastisch voor een vale winterhuid en klinkt een stuk ingewikkelder dan het eigenlijk is.

Wat is exfoliëren?

Exfoliëren betekent dat je je dode huidcellen verwijdert waardoor je huid minder vaal wordt en weer gaat stralen. De huid maakt voortdurend nieuwe cellen aan (hoe fijn!) en een deel laat vanzelf los, maar er blijven ook een heleboel dode huidcellen aan je huid plakken. Die plakkende dode huidcellen zie je niet echt, maar ze geven je wel een vervelende grauwe gloed, waardoor je er gelijk een stuk vermoeider uitziet. Als je jong bent gaat dit exfoliëren eigenlijk vanzelf, maar na je 25ste kan je huid wel wat extra hulp gebruiken om die dode huidcellen te verwijderen. En vooral tijdens de koude wintermaanden kan je huid wel wat extra glans gebruiken.

Exfoliëren en rimpels

Ondanks dat de celebs blijven volhouden dat ze alleen door exfoliëren hun huid zo rimpelloos houden (en ze geen hulp hebben gehad van botox of fillers), is mijn mening dat exfoliëren fantastisch voor je huid is, maar niets aan je rimpels doet. Exfoliëren zorgt er trouwens wel voor dat je er instant 5 jaar jonger uitziet, maar dat komt omdat je huid weer gaat stralen, niet omdat je ineens minder rimpels hebt.

Welke vormen van exfoliëren zijn er?

Je kan natuurlijk meteen naar de kliniek rennen om met een chemische peeling al je dode huidcellen te verwijderen, maar als je iets minder drastisch te werk wil gaan, dan doet een (thuis)peeling of een scrub ook wonderen. Hoe verleidelijk het ook lijkt om met een lekkere scrub al die dode huidcellen in je gezicht weg te poetsen: niet doen. Hiermee bereik je juist het tegenovergestelde, want een scrub stimuleert de talgaanmaak en hierdoor heb je juist een grote kans op een geïrriteerde huid.

Exfolieren-2

Kies voor je gezicht voor een peeling. Peelings zijn verkrijgbaar als crème of gel en hierin zitten geen kleine korreltjes. Het fijne van een peeling is dat je je fijne lijntjes wel gelijk mee kan nemen, omdat je een peeling vaak ook goed rond je ogen kan gebruiken. Omdat de huid op je lichaam wel weer meer kan verdragen, kan je voor je lichaam (en je droge scheenbenen) wel een scrub gebruiken.

Als je geen 25 meer bent, is het het beste om ’s avonds te scrubben of een peeling te gebruiken. Je geeft hierdoor je gezicht de kans om gedurende de nacht te herstellen. Mocht je toch liever overdag je dode huidcellen verwijderen, gebruik daarna dan altijd een dagcrème met een SPF-factor. Ook in de wintermaanden kan de zon voor nieuwe rimpels zorgen. Met een goede dagcrème met SPF-factor of een zonnebrandcrème voorkom je nieuwe rimpels. Exfolieër ze!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram