arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Winactie: Mari Experience

Mari experience

Winactie: Mari Experience

Net als heel veel anderen is Mari van de Ven bezig met ‘mooi oud worden’ en vanwege zijn jarenlange ervaring als topvisagist weet hij ook precies wat je wel en niet moet doen. Niet voor niets is hij het geheim achter de looks van celebrities zoals Wendy van Dijk, Tatjana Simic en Inge de Bruijn.

Vanaf 5 oktober reist Mari het hele land door met de Mari Experience om al zijn geheimen over haar en make-up met iedereen te delen en geeft hij (persoonlijke) tips om het beste uit jezelf te halen.

Waarom de Mari Experience?

Ik wil mijn kennis met iedereen delen. Laten zien dat er zo veel mogelijk is, als je maar weet wat je moet doen. Bijvoorbeeld: iedereen wordt ouder en krijgt uiteindelijk grijze haren. Een heel simpel trucje is dat als je je haar verft je het niet te donker moet maken. Een donkere kleur maakt hard en dat maakt niet uit of je man of vrouw bent. Het is belangrijk om te weten wat voor jou de goede kleur is en hoe je die moet gebruiken.

Heel veel mensen blijven hangen aan hun haarkleur van vroeger, de kleur die ze hun hele leven hebben gehad. Maar dat past niet meer bij je, het accentueert juist je fijne lijntjes en rimpels. Je huid heeft namelijk een andere kleur als je ouder wordt, daar moet je allemaal rekening mee houden. Het zijn de kleine dingen die het doen. Als je haar een paar tinten lichter is, vooral als je iets ouder bent, maakt dat namelijk een wereld van verschil.

Mari-experience

Wat doen de meeste mensen dan fout qua make-up?

Veel mensen kiezen al heel snel voor een veel te donkere foundation. Dat ziet er toch gek uit, want je krijgt hierdoor ook gelijk een groot verschil tussen je gezicht en bijvoorbeeld je handen. Probeer daarom altijd de kleur van je huid aan te houden en ga vooral niet voor een donkerdere kleur. En wat mij opvalt is dat oudere mensen vaak blauwe oogschaduw gebruiken. Echt lichtblauw. Daar snap ik helemaal niks van. Misschien denken de mensen dat het de ogen blauwer maakt, of dat de ogen hierdoor meer gaan spreken. En dan wordt de blauwe oogschaduw soms ook nog gecombineerd met roze lippenstift. Dan vind ik het net een kermis. 

Wat moet je dan wel doen?

Als je ouder wordt, gaat qua make-up echt ‘less is more’ op. Je moet echt zorgen dat je niet te veel make-up gebruikt. Net als bij je haar moet je vooral niet te donkere kleuren gebruiken. En shapen. Met make-up kun je zo veel doen, vormen aanbrengen in het gezicht. Een strakkere kaaklijn, meer jukbeenderen creëren, maar bijvoorbeeld ook een smallere neus. Gewoon meer accenten aanbrengen.

Mensen die geen botox of fillers gebruiken, krijgen bijvoorbeeld sneller last van een overhangend ooglid. Dan ga ik met schaduwen werken om het oog groter te laten lijken en ik ga de wenkbrauwen op een bepaalde manier epileren om meer ruimte te maken. Maar vergeet ook de mond niet, de mond wordt kleiner naarmate je ouder wordt en met een lippotlood kun je de mond op een bepaalde manier iets groter tekenen.

Toch is het heel erg persoongebonden hoe make-up moet zijn. Sommige mensen hebben gewoon heel veel make-up nodig, terwijl anderen aan een paar accenten genoeg hebben. Terwijl bij jonge mensen veel make-up soms echt geweldig kan zijn, vooral die jonge meiden die kunnen best veel hebben.

Winactie: Mari Experience

De eerste Mari Experience is al volledig uitverkocht, maar gelukkig staan er nog 4 edities voor 2013 gepland. Wil je meer informatie over de Mari Experience kijk dan op de website voor de exacte locatie en data.

En ik mag 2 kaarten ter waarde van 35 euro per stuk weggeven voor dit evenement. Wil jij graag kennismaken met Mari en aanwezig zijn bij de Mari Experience? Deel dit artikel dan op Facebook of Twitter en geef aan in de comments waarom jij graag naar dit evenement toe wilt.

 

Furrow op Instagram