arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
rimpeltype-3

Welk rimpeltype ben jij?

Heb je een lichte huid en verbrand je snel? Dan is de kans groot dat je huidtype I bent. Net zoals er onderscheid te maken is in de verschillende huidtypes, is er ook verschil qua rimpels. De vraag is alleen: welk rimpeltype ben jij?

Rimpeltype 1: geen rimpels

Rimpeltype 1 heeft geen rimpels. Zelfs met een vergrootglas is er nog geen lijntje te bekennen. De huid is egaal, heeft een gezonde glans en is stevig. Bij de fronsrimpel, rondom de ogen, of bij de mondhoeken is bij dagelijkse beweging nog geen sprake van een lijntje. Dit type ondervindt nog geen enkele hinder van een korte nacht (lees: geen donkere wallen), maar ook roken of het regelmatig gebruik maken van de zonnebank zijn nog niet van invloed op de huid van dit type.

Rimpeltype 2

Zolang rimpeltype 2 niet beweegt, is er bijna geen onderscheid te maken met rimpeltype 1. Maar zodra rimpeltype 2 emoties toont, verschijnen er fijne lijntjes. De eerste rimpels ontstaan bij de mondhoeken. Deze zijn alleen zichtbaar bij het tonen van emoties, praten of eten. Maar ook rond de ogen beginnen zich langzaam lachrimpeltjes te vormen. Deze kraaienpootjes zijn eerst nog onschuldig en klein, maar worden na verloop van tijd steeds langer en spreiden zich uit richting de jukbeenderen.

rimpeltype-2

Rimpeltype 3

Bij rimpeltype 3 zijn de lachrimpels er ook als er niks te lachen valt. Ook in rusttoestand zijn de rimpels rondom de mond, rokerslijntjes en kraaienpootjes duidelijk zichtbaar. Er ontstaan langzaam ook rimpels die niet alleen te maken hebben met emoties en beweging, maar dit type krijgt ook geleidelijk te maken met statische rimpels zoals de neus-lippen-plooi. De huid is over het algemeen minder strak en vertoont kleine oneffenheden.

rimpeltype-4

Rimpeltype 4

Voor rimpeltype 4 geldt eigenlijk dat er op het hele gezicht rimpels te zien zijn. Er is geen onderscheid meer te maken tussen dynamische en statische rimpels en dit type heeft zelfs rimpels op de wangen en kin. Ook is de kans groot dat rimpeltype 4 last heeft van pigmentvlekjes en andere ouderdomsverschijnselen.

Welk rimpeltype ben jij?

Furrow op Instagram