arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Wat veroorzaakt rimpels?

Rimpels, je kunt er niet aan ontkomen. Hoe ouder je wordt, hoe meer rimpels er bij komen. Maar welke factoren zorgen er nou echt voor het ontstaan van de eerste fijne lijntjes? Wat veroorzaakt rimpels?

Hieronder een lijstje:

–          Slaaptekort

Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich. Slaaptekort is een van de grootste vijanden van de huid. Het kan zorgen voor donkere kringen onder de ogen, bijdragen aan het ontstaan van rimpels en stress. Zorg daarom voor minimaal 8 uur slaap per nacht en neem zo nodig een power nap tijdens de middag. Let op, een powernap mag nooit langer dan 20 minuten duren, want dan is het officieel geen powernap en ben je misschien wel vermoeider dan voor je powernap.

–          Fronsen

Probeer zo min mogelijk te fronsen, want zo zie je er al snel ouder uit! Waarschijnlijk zorgen alle rimpels er spontaan voor dat je juist harder fronst, maar probeer je gezicht vaker te ontspannen en draag in de zomer altijd een zonnebril! Je kunt ook altijd nog sporttape in de strijd gooien.

–          Chloor

Chloor is dus enorm slecht voor je huid en één van de oorzaken van nieuwe rimpels. Zwemmen is fantastisch voor je gewrichten, maar dus een stuk slechter voor je rimpels… Het chloorwater berooft je huid van haar natuurlijke oliën. Hierdoor wordt je huid droger en zijn fijne lijntjes een stuk beter te zien. Maar om nou de hele zomer het zwembad te vermijden is ook weer zo’n ding. Wat wel helpt is om na het zwemmen gebruik te maken van een vochtinbrengende crème en je huid goed schoon te maken. Gebruik hiervoor trouwens alleen een reiniger en geen toner.

–          Hardlopen

Sporten is een must. Hardlopen is top voor iedereen, je kunt het namelijk doen waar en wanneer je maar wilt. Geen sportschool nodig. Het enige is dat dit rennen dus echt superslecht is voor je rimpels. Het vermindert namelijk het collageen en de elasticiteit van de huid. Daarom kan je maar beter roeien, fietsen of op de crosstrainer springen als je toch dun wilt zijn, maar dan wel zonder rimpels.

–          De zon

Als iets slecht is voor je huid, is het de zon wel. Ook al zie je de zon niet (en dat is in ons koude kikkerlandje vaak het geval), ook achter een dik wolkendek kan de zon nog voor huidbeschadiging zorgen. Een creme met factor 30 is dus de basis voor je huid. Ook in de winter.

 

Furrow op Instagram