arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Warme doek tegen rimpels

Warme doek tegen rimpels

Warme doek tegen rimpels

Iedereen die weleens een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste brengt kent de warme doek die over je gezicht gelegd wordt tijdens een schoonheidsbehandeling. Wil je echt je rimpels bestrijden dan is de warme doek vanaf vandaag jouw nieuwe BFF. Ik ben normaal niet zo van het ‘moeten’, maar in dit geval zeg ik toch echt ‘moeten’.

De warme doek op zichzelf zal je niet van je rimpels af helpen, maar hij haalt je gezicht letterlijk uit de kreukels en zorgt er voor dat jouw (dure) antirimpelcrème of vitamine C serum veel beter werkt.

Hoe werkt de warme doek?

De huid bestaat uit verschillende lagen. Jouw antirimpelcrème heeft een lange weg te gaan voor hij bij de rimpel is. Jouw (dure) crème moet door een aantal lagen voordat hij bij de eigenlijke rimpel is en daar zijn werk kan doen. De warme doek zorgt ervoor dat jouw antirimpelcrème ook echt bij de rimpel kan komen.

Het is een beetje een gekke omschrijving, maar je kan het zien als een nest met kleine vogeltjes en één worm die door de moeder verdeeld moet worden. De hoornlaag, dat is je buitenste laag van de huid, die zit vooraan en mag als eerste alles hebben. Maar in die huidlaag zit je rimpel niet, die zit veel dieper, in de dermis. Door die hebberige hoornlaag alvast te voeden met het vocht van de warme doek, is de hoornlaag tevreden en krijgt de crème de mogelijkheid om voorbij die laag te gaan en bij je rimpel te komen. Je dure antirimpelcrème wordt komt dan op de plek terecht waar hij hoort, bij de rimpel.

Warme doek

Wat moet je doen met de warme doek?

Ik gebruik een kleine (roze) handdoek. deze is gewoon te koop bij de HEMA of de Zeeman. Ik gebruik zelf altijd een iets kleiner formaat, omdat ik dat makkelijker vind dan zo’n grote lap. De handdoek maak ik nat onder de kraan en wring ik goed uit. De handdoek is nu goed vochtig, maar lekt niet meer. Dan leg ik de natte handdoek 30-60 seconden in de magnetron.

Warme doek tegen rimpels

De handdoek is nu lekker warm, maar niet heet. Ik verbrand mijn gezicht niet aan de warme doek.

Warme doek tegen rimpels-2

Warme doek op mijn gezicht

Nu leg ik de warme doek 30 seconden op mijn gezicht. Mijn neus is buiten de doek, zodat ik nog wel kan ademen. Je kan ook gewoon je gezicht goed deppen met de vochtige, warme handdoek. Hierna haal ik de doek weer van mijn gezicht en smeer ik mijn huid gelijk (het maakt niet uit als je huid nog een beetje vochtig is) in met een serum of mijn antirimpelcrème.

Belangrijk is dat je niet te lang wacht met het insmeren van je crème nadat je de handdoek hebt gebruikt, anders neemt de hoornlaag alsnog het grootste gedeelte van je crème. Op deze manier gaat er niets van je antirimpelcrème verloren.

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram