arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Warm water slecht voor huid

Vergeet de warme douche, ga voor de washand

Warm water slecht voor huid

Schrale lippen, een trekkerige huid, droge scheenbenen: ik ben stiekem zo klaar met dit winterweer. Met nog 24 dagen tot de lente lijkt het einde van de winter eindelijk in zicht, maar we zijn er helaas nog niet helemaal. Qua droogte zit onze huid vooral aan het eind van de winter op een hoogtepunt. Mooi ongunstig, want door zo’n droge huid zie je je rimpels dus extra goed.

Met temperaturen beneden het vriespunt, natte sneeuw en een gure wind is het natuurlijk superverleidelijk om de verwarming binnen extra hoog te zetten zodra je thuiskomt. En bij dit koude weer hoort natuurlijk ook een lekker warm bad of een extra warme douche. Helaas zorgt die bad- of douche opwarmsessie er voor dat je huid nog meer uitdroogt. Oeps. Dat heerlijke warme water lijkt onze huid extra vocht te geven, maar het haalt juist het laatste beetje hydraterende olië dat we nog hebben onze huid. Warm water is namelijk slecht voor je huid.

Vergeet de warme douche, ga voor de washand-2

Geen warme douche, maar een washand

Je moet er waarschijnlijk niet aan denken, maar het is zoveel beter voor je huid om korter en kouder te douchen. Of nog erger: om een dagje niet te douchen. Lang leve de ouderwetse washand dus. Oksels wassen, tandenpoetsen en klaar is kees.

Je huid is namelijk van nature bedekt door een vetlaagje dat bescherming biedt en het vocht in de huid vasthoudt. Als je lang en heet douchet, verdwijnt dit laagje van je huid en zo kan er veel vocht uit je huid ontsnappen. Hierdoor kunnen er kleine barstjes (pardon?!) in de huid ontstaan.

Mocht je het toch niet aankunnen om een dag niet te douchen, zorg dan dat je je niet helemaal afdroogt. Je kunt het een beetje vergelijken met de warme doek, maar het is beter om meteen na het douchen een crème aan te brengen. Jouw gezichtscrème wordt beter opgenomen op een vochtige huid, dan op een droge huid. Dat wil niet zeggen dat je meteen kletsnat uit de douche moet stappen om je dagcrème aan te brengen. Gewoon jezelf licht afdrogen dus.

Ondanks dat ik weet dat het beter is voor je rimpels om je huid ’s ochtends niet te wassen, pak ik toch elke ochtend weer naar een facewash. Laat staan dat ik een dag helemaal niet douche.

Kan jij het aan om een dag niet te douchen?

N.B.: Je begrijpt natuurlijk dat ik voor de foto’s bij dit artikel onder een ijskoude douche ben gegaan. Kon natuurlijk moeilijk onder een warme douche gaan staan, nu ik weet dat je er nieuwe rimpels van krijgt… Brrr.

Furrow op Instagram