arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Quinty Trustfull en Maaike Dorsteen

COLUMN: Vriendschap is .... elkaar weinig zien

Geen botox, geen commerciële boodschap, maar een persoonlijke column. Een (herkenbaar?) onderwerp dat mij bezighoudt en wat ik graag elke maandagochtend met jullie wil delen.

Deze week: vriendschap is... elkaar weinig zien?

Was het vroeger nog een nieuw vriendje dat ervoor kon zorgen dat het contact met je beste vriendin (tijdelijk) even op een lager pitje kwam te staan, tegenwoordig is het meestal werk dat roet in het eten gooit.

Ik roep elke week 'vanaf nu wordt het echt rustiger', maar als ik eerlijk ben roep ik dit al jaren en misschien moet ik me maar eens gaan realiseren dat mijn agenda gewoon altijd bomvol is.

Ik zou het bijna vergeten: ik heb 3 kinderen en alles wat daarbij komt kijken in de vorm van boodschappen, eten koken, ballet, voetbal, broodtrommels klaarmaken, knuffelen, verhaaltjes voorlezen, wassen draaien, billen afvegen...

Druk

Nu heb je druk en hysterisch druk en de afgelopen weken vallen echt in die laatste categorie. De lancering van het nieuwe design, een eigen CMS systeem (technisch verhaal, maar was echt nodig) en het onderhouden van een gezin. Want soms vergeet ik het zelf: ik heb ook nog 3 kinderen en alles wat daarbij komt kijken in de vorm van boodschappen, eten koken, ballet, voetbal, broodtrommels klaarmaken, knuffelen, verhaaltjes voorlezen, wassen draaien, billen afvegen...

Furrow is eigenlijk een fulltimebaan en in combinatie met een gezin kan ik met recht zeggen dat ik weinig tijd overheb. Dan wil ik ook nog sporten, dus de spaarzame uurtjes die ik over heb breng ik meestal door met mijn personal trainer Ramon Rijkers (luxeprobleem, ik weet het!). Voor sociale contacten blijft er dan gewoon weinig tot niks over en ik kan niet anders zeggen dan dat ik mijn vriendinnen enorm verwaarloos.

Multitasken

Maar wij vrouwen zijn meester in multitasken. Zo kan ik met mijn vriendin Nienke perfect hardlopen en terwijl we 10 kilometer langs het IJmeer lopen nemen we gelijk het leven door. Jennifer bel ik terwijl ik op de fiets zit naar een zakelijke afspraak, Renée zie ik vaak op perspresentaties en we zijn er meester in geworden om elkaar binnen 5 minuten bij te praten, met Eva haal ik regelmatig een coffee to go en doe ik samen boodschappen en Quinty is mijn vaste date tijdens evenementen.

Is het trouwens ook niet zo dat het bij echte vriendschappen niet uitmaakt hoe vaak je elkaar ziet?

Social media

Tijdens het plassen check ik Facebook (en Instagram) en heb ik gelijk het gevoel alsof ik weer helemaal op de hoogte ben. En een ode aan de voiceberichten op Whatsapp, want mijn beste vriendin Karlijn is op dit moment net zo druk als ik, dus appen we regelmatig teksten ‘ik denk aan je’ of we spreken voiceberichten bij elkaar in over waar we allemaal mee bezig zijn. Penvriendinnen, maar dan digitaal.

Maar is het trouwens ook niet zo dat het bij echte vriendschappen niet uitmaakt hoe vaak je elkaar ziet?

Mag ik dan van de gelegenheid gebruikmaken door te zeggen: Lieve Karlijn, Annic, Cynthia, Isa, Roefke, Regina, Sophie, Susannah, Rianne, Femke, Elisabeth, Suzan, Liselotte, Nicolette, Maartje, Mascha en Quinty: jullie zijn enorm belangrijk voor mij, ik denk elke dag wel even aan jullie en vanaf volgende week ben ik minder druk :-).

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram