arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
vouwwagen-goed-tegen-rimpels

Vouwwagen goed tegen rimpels

Vakantiestress mag dan voor nieuwe rimpels zorgen, deze worden meteen weer goedgemaakt als je je vakantie in een vouwwagen doorbrengt. Een vouwwagen is namelijk goed tegen rimpels.

Als je avonds moeite hebt om in slaap te vallen, zou je eens kunnen overwegen om voortaan altijd in een vouwwagen of een tent te slapen. Volgens Amerikaanse wetenschappers zorgt dit er namelijk voor dat je beter slaapt (lees: minder rimpels).

Omdat het in een vouwwagen of in een tent niet lukt om deze volledig te verduisteren, leef je automatisch meer volgens het natuurlijke dag-en nachtritme. Het resultaat is dat je frisser en uitgeruster wakker wordt. Het draait er allemaal om zo min mogelijk met kunstlicht in aanraking te komen. Hierdoor wordt namelijk de productie van melatonine verstoord, waardoor je kans hebt op versnelde huidveroudering.

Het is beter om in een vouwwagen te slapen. Deze heeft als voordeel op een tent dat je op een echt bed ligt en het opzetten ervan niet voor al te veel stress zorgt.

vouwwagen-goed-tegen-rimpels-2

Vouwwagen goed tegen rimpels

Mocht je gruwelen van de gedachte om in een vouwwagen te slapen, je hoeft het niet zo heel erg lang te doen. Na één week merk je al verschil en slaap je beter. Mocht je er toch behoefte aan hebben, dan kan je je langzaam weer naar een normale slaapkamer begeven.

Je kunt je slaapkamer ook als tent inrichten en vooral niet te donker te slapen. De kans is groot dat je wordt gewekt door de vogeltjes en de opkomende zon. Kunstmatig licht is dus verboden in de strijd tegen rimpels. Een zaklantaarn en een smartphone vallen hier vanzelfsprekend ook onder.

En het is trouwens ook nog van belang met wie je in de vouwwagen ligt. Echtelijke ruzie doet namelijk elk effect van de vouwwagen op je rimpels teniet. Misschien een optie om in geval van verminderde liefde, een extra tent mee te nemen.

 

Furrow op Instagram