arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
voordelen-liquid-facelift-2

Voordelen liquid facelift

Moest je vroeger weken bijkomen van een facelift, tegenwoordig kun je met behulp van een ‘liquid facelift‘ na een dag gewoon weer aan het werk. Want voor een facelift hoef je tegenwoordig niet meer onder het mes bij de plastisch chirurg, maar deze wordt steeds meer uitgevoerd met behulp van botox en fillers bij de cosmetisch arts. Ik vroeg cosmetisch arts Hayri Hortoglu alles over de voordelen van een liquid facelift en deze nieuwe manier van ‘liften’. 

De liquid facelift is toch gewoon een hele commerciële naam?

Het is inderdaad een andere manier om te zeggen dat er tijdens een behandeling veel materiaal wordt gebruikt. Maar het geeft voornamelijk aan dat het hele gezicht behandeld wordt. Vroeger werd deze behandeling voornamelijk gebruikt om de gewone facelift een aantal jaar uit te stellen, maar nu zijn het ook steeds meer dertigers die ook graag een liquid facelift doen. Die met behulp van deze behandeling de contouren van hun gezicht willen verbeteren.”

behandeling-wallen-met-fillers-2

De liquid facelift heeft de laatste tijd toch enigszins een slechte reputatie gekregen vanwege het onnatuurlijke effect?

Hayri: “Je moet bij een liquid facelift niet te veel fillers op één plek gebruiken om zo het zogenoemde ‘Knabbel en Babbel-effect’ te voorkomen. Daarom vind ik de liquid facelift ook geen goede naam voor deze behandeling. Het doel is om het volumeverlies in het gezicht te compenseren, maar je verbetert tegelijkertijd ook de accenten. Het is een totaalbenadering van een gezicht. Daarom is het ook zo belangrijk dat je een gezicht van tevoren analyseert.  Je moet echt goed naar iemand kijken, want ieder gezicht pak je weer anders aan.”

Volumeverlies speelt een grote rol als we ouder worder, maar onderschat ook volumeverschuiving niet. Onder invloed van hormonen (lees: mannen hebben hier minder last van) wordt het vet in je gezicht anders. Het wordt weker en minder stevig. Vergelijk het maar met babyvet. Dat bevat voldoende vocht, veel collageen en het is steviger. Als je ouder wordt, wordt dit weefsel weker.”

voordelen-liquid-facelift

Wat zijn de voordelen van een liquid facelift?

Hayri: “Met de komst van de betere fillers hoef je niet per se naar de plastisch chirurg en kun je huidverslapping of volumeverlies heel goed met een liquid facelift behandelen. Je hebt minder littekens, minder hersteltijd en ook minder kans op complicaties. Het nadeel is dat een liquid facelift minder duurzaam is. Je zit minimaal één keer per jaar aan elkaar vast. En soms is een ouderwetse facelift gewoon echt nodig. Bij een ernstige vorm van huidverslapping zul je toch echt naar de plastisch chirurg moeten. Toch kiezen veel mensen vaak eerst voor een liquid facelift, die willen dat eerst proberen.”

Er worden niet alleen fillers gebruikt, maar ook botox?

Hayri: “Bij een liquid facelift gaat het vooral om de combinatie van fillers én botox. Want naast het opvullen met hyaluronzuur is er ook een grote rol weggelegd voor botox. Het is de stand van de mondhoeken, maar ook de stand van de wenkbrauwen die een groot gedeelte van je uitstraling bepalen. Als je dit wilt veranderen, is botox ideaal.”

“In Nederland zijn we bang voor de Amerikaanse stijl, waarbij heel veel volume wordt gebruikt. Hier willen we wel wat laten doen, maar je mag het vooral niet zien. Dat is tegelijkertijd enorm leuk en ook de uitdaging bij een liquid facelift.”

Oproep:

Wil jij zaterdag 1 februari meewerken aan opnames over de liquid facelift in de Amstelzijde Kliniek?  Voor een video over deze behandeling zijn we op zoek naar een ‘model’. De behandeling is dan vanzelfsprekend gratis. Mail je gegevens, motivatie en foto’s naar [email protected] of plaats een comment, zodat ik contact met je kan opnemen.

Furrow op Instagram