arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
verbrand-door-de-voorjaarszon-2

Verbrand door de (voorjaars)zon

En toen was daar ineens de zon… Na maanden van afwezigheid, schittert hij ineens als nooit tevoren. Ondanks dat we heus wel weten dat de zon niet het allerbeste is voor je huid, is de kans groot dat je de afgelopen dagen net iets te veel van de eerste zonnestralen hebt genoten (zonnebrand, wat is dat ook alweer?). Met deze 3 tips beperk je niet alleen de schade, maar voorkom je ook dat je nog een keer verbrandt door de zon, vooral in het voorjaar.

Vermijd zeep

Het lijkt op papier misschien een goed idee om na een zonnige dag in bad te gaan liggen, maar zelfs water kan als je verbrand bent voor irritatie van je huid zorgen. Vooral als je er ook nog eens lekker veel badproducten aan toevoegt. Beter is om je huid zo veel mogelijk met rust te laten. Reinig je gezicht met milde producten, dep je huid droog (in plaats van wrijven!) en gebruik het liefst een verkoelende after sun.

Heb je nog niet de juiste producten in huis (behalve misschien nog een verdwaalde after sun van vorige zomer) kies dan voor een luchtige lotion om je verbrande huid mee te verzorgen.

Vermijd ook een vette crème en geef je huid de kans om te ‘ademen’. Kies eerder voor een crème met aloë vera. Dit ingrediënt verkoelt, verzacht én verfrist de huid en is daarom onmisbaar als je bent verbrand door de voorjaarszon.

verbrand-door-de-voorjaarszon-3

Drink veel water

In plaats van in bad te gaan liggen, kun je namelijk beter het water opdrinken. Je doet je huid geen groter plezier dan veel water te drinken. De zon onttrekt namelijk water aan je huid en zorgt er ook nog eens voor dat het hyaluronzuur in je huid sneller wordt afgebroken.

Hyaluronzuur houdt niet alleen vocht vast, maar het moet ook water hebben waarmee het zich kan binden. Hoe saai ook: drink meer groene thee en water en vermijd juist koffie en alcohol, want deze zorgen juist voor nog meer dehydratie.

Blijf uit de zon

Het ligt misschien voor de hand, maar blijf de komende dagen zo veel mogelijk uit de zon. Hierdoor geef je je huid ook echt de mogelijkheid om zich te herstellen van de eerste zonnestralen.

‘Ik zal voortaan wel zonnebrandcrème gebruiken, ik zal voortaan wel zonnebrandcrème gebruiken, ik zal voortaan wel zonnebrandcrème gebruiken’… Voorkomen blijft natuurlijk altijd beter dan genezen. Beschermen dusJe wordt namelijk ook gewoon bruin als je een dagcrème met SPF gebruikt.

Wil je het echt helemaal goed doen, dan smeer je je elke 2 uur opnieuw in. Na die tijd vermindert namelijk de werking van je zonnebrandcrème en loop je kans dat je weer verbrandt.

Furrow op Instagram