arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
vakantiestress

Vakantiestress

De meeste mensen gaan met vakantie om te ontspannen en bij te komen van een heel (half) jaar hard werken. De vraag is alleen hoe relaxed je kan zijn als je weet dat elke vakantiedag juist voor meer rimpels zorgt. Er bestaat namelijk echt zoiets als vakantiestress. Vakantie is namelijk superslecht voor je rimpels.

Chloor

Chloor is een (noodzakelijke) chemische stof die wordt gebruikt om te helpen zwembaden schoon te houden. Je moet er niet aan denken hoe het zwembad eruit zou zijn als er geen chloor in zou zitten. Toch zorgt juist deze chemische stof voor rimpels. Zwembadwater heeft een uitdrogend effect op de huid en hierdoor zijn fijne lijntjes extra goed zichtbaar. En het chloorwater spoelt de natuurlijke oliën van je huid weg, waardoor je huid een stuk sneller veroudert. Oeps.

Voel je tijdens de vakantie toch de behoefte om het zwembad in te springen, zorg er dan in ieder geval voor dat je na je verfrissende duik, je gezicht voorzichtig afdroogt (vooral niet het chloor in je rimpels wrijven!) en je huid schoonspoelt met lauwwarm water.

Daarna is het belangrijk dat je je huid weer voorziet van een laag zonnebrandcrème. Er zijn speciale crèmes verkrijgbaar die je huid beschermen tegen chloor, maar ook arganolie helpt de pH-waarde van je huid te herstellen.

vakantiestress-3

Tent opzetten

In de strijd tegen rimpels is een hotel natuurlijk een stuk beter voor je rimpels dan een camping. Je hebt een stuk minder last van vakantiestress als je alleen maar de deur van je hotel hoeft te openen dan dat je tientallen haringen in de grond moet slaan. Als je ergens ter plekke nieuwe rimpels van krijgt dan is het wel van het opzetten van een tent.

Toch heeft een tent ook z’n charme en de meeste campings zijn al een jaar van tevoren volgeboekt, dus als jij deze zomer op de camping doorbrengt is het zaak om het opzetten van de tent aan mannen over te laten. Bij mannen staan rimpels nou eenmaal een stuk beter en ze hebben sowieso beter ruimtelijk inzicht. Grote kans dat die tent er zonder jouw bemoeienis een stuk sneller staat.

vakantiestress-2

Zon

De zon is niet alleen verantwoordelijk voor het ontstaan van 70-80% van nieuwe rimpels, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat oude rimpels beter zichtbaar zijn. Een bruin kleurtje mag je dan over het algemeen jonger doen lijken, het zorgt er wel voor dat rimpels meer opvallen. Vooral de kraaienpootjes en je fronsrimpel lopen het risico om niet mee te kleuren, omdat je automatisch je ogen dichtknijpt in de zon. Gevolg: een bruin gezicht met witte streepjes.

Om dit vakantiedrama te voorkomen is het belangrijk dat je altijd een zonnebril draagt en vanzelfsprekend een zonnebrandcrème gebruikt met een hoge factor. Smeer je trouwens niet alleen ’s ochtends in, aangezien de meeste zonnebrandcrèmes je maximaal 2 uur beschermen.

Prettige vakantie!

 

Furrow op Instagram