arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
photo-diary-bodyclinic-by-danie-truffelfest-3

Anti-aging trends 2016

In 2016 kan je in ieder geval niet zonder tas met franjes gespot worden en ook een oversized camouflagejack kan niet ontbreken. Maar ook op het gebied van anti-aging zijn er trends te bespeuren. Stephan Marks: “Qua botox en fillers is er weinig nieuws onder de zon. Het is misschien wel zo dat botox toegepast gaat worden als er sprake is van acne of rosacae, maar dat is nog wel in een experimentele fase.”

Botoxcrème

En in 2016 wordt waarschijnlijk de eerste (echte!) botoxcrème op de markt gebracht: “Revance® bevat geen botox zoals je die normaal gesproken bij een cosmetisch arts geïnjecteerd krijgt, maar is een crème die je op de huid aanbrengt. Hij bevat een nieuwe formule van botuline toxine A en heeft een ontspannende werking op je spieren.” 

Revance® kan worden ingezet bij de behandeling van kraaienpootjes en in de zones waar botox niet de eerste keus is vanwege hij risico op eventuele bijwerkingen. “De vraag is alleen of je hem daadwerkelijk moet zien als alternatief. De kans is groot dat hij een stuk minder krachtig is, maar ook hoe nauwkeurig je deze botoxcrème kunt doseren.” 

Fillers

En zoals elk jaar kun je ook in 2016 weer de introductie van een aantal nieuwe fillers verwachten: “Vernieuwing is altijd goed, maar de hyaluronzuurfillers van bijvoorbeeld Allergan (Juvéderm) en Galderma (Restylane/Emervel) zijn zo goed, dat nieuwe merken niet snel een toegevoegde waarde hebben.”

Belangrijker is dat naar verwachting een fillerbehandeling volgend jaar een voorbehouden medische behandeling wordt. “Dat betekent dat hij alleen nog maar mag worden uitgevoerd door een BIG-registreerde arts. Dit geldt trouwens niet alleen voor fillerbehandeling, dezelfde regeling wordt waarschijnlijk ook doorgevoerd als het gaat om laser en IPl-OPL door artsen of huidtherapeuten.”

Coolsculpting, Cynosure en Juliette laser

Er komen steeds meer apparaten op de markt die vet als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. “Het wegsmelten van vet is enorm populair en die trend lijkt zich in 2016 voort te zetten. Denk hierbij aan Coolsculpting, waarbij vet bevroren wordt. Of de lipolaser waarbij gebruikgemaakt wordt van een combinatie van laser en liposuctie.”

Nieuw zijn de niet-chirurgische lasers: “Cynosure introduceert de Sculpsure om plaatselijk vet weg te smelten. Het voordeel van deze lasers is dat hierbij geen liposuctie meer nodig is.”

Ook de vaginale lasers, zoals de Juliet Laser en de Diva Tight winnen in populariteit. “Deze lasers bieden een oplossing voor vaginale problemen, zoals een slappe huid, verminderde vochtigheid, incontinentie en pijn tijdens het vrijen, zonder dat hierbij een operatie komt kijken. “

Natuurlijk resultaat

Ook de trend van ‘een natuurlijk resultaat’ zet zich in 2016 onverminderd voort: “Het draait niet alleen maar om botox en fillers, maar ook de conditie van je huid. Voor een natuurlijk resultaat zul je veroudering op meerdere terreinen moeten behandelen.”

Een combinatie van verschillende behandelingen (botox, filler en laser) wordt dan ook steeds gangbaarder. “Het verbeteren van de huid staat bovenaan het prioriteitenlijstje. En in dit horen huidverzorgingsproducten die daadwerkelijk resultaat laten zien, zoals die van bijvoorbeeld Zein Obagi, ook bij.”

“Maar ook een chemische peeling, gevolgd door een laserbehandeling, of twee laserbehandelingen achter elkaar. Hierdoor heb je niet alleen een natuurlijker resultaat, maar ook meer effect.”

Kale plekken behandelen

En dan is er nog een trend op het gebied van haarverbetering te bespeuren: “Het injecteren van hyaluronzuur in de hoofdhuid wint terrein. XL-hair wordt steeds meer toegepast. Naast het hyaluronzuur bevat XL Hair vitaminen en groeifactoren die de productie van nieuw haar stimuleren. Je kunt niet spreken van een wereldwonder, maar er is zeker sprake van een enorme verbetering.”

Trends 2016

Het is wel belangrijk dat je zelf op onderzoek uitgaat. Stephan: “Door het toenemende aanbod aan behandelingsmogelijkheden wordt het steeds moeilijker om door de bomen het bos te zien. Er worden soms gouden bergen beloofd, maar belangrijk is om jezelf van te voren te overtuigen dat het om een werkelijk effectieve en veilige behandeling gaat.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram