arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Trends 2013: Hyaluronfillers, Vitamine A, Vampire facelift en Myoscience

Op modegebied zijn pasteltinten helemaal hot in 2013, maar ook op rimpelgebied zijn er trends te bespeuren. Zo is het negatieve imago van fillers een beetje aan het afnemen en zijn fillers met hyaluronzuur weer ‘done’. Wat nou als ik hip wil zijn op rimpelgebied? Ik vroeg injectable-expert Rogier Meulenaar naar de nieuwste ‘rimpel’ trends 2013? Wat kunnen we in 2013 verwachten op het gebied van fillers, anti-rimpelcrèmes, facelifts en botox.

Wat zijn de nieuwste trends op rimpelgebied in 2013?

Ik geloof dat in 2013 er verschillende medische huidproducten op de markt zullen komen die steunen op de werking van Vitamine A (tretinoïne). Vitamine A-crèmes zijn de enige rimpelcrèmes die echt op rimpels werken. Een succesvol product dat deze crèmes combineert met andere huidverzorgingsproducten is de NU-Derm lijn van Obagi.

Nu-Derm Obagi

De andere huidverzorgingsproducten dienen vooral om de werking van de vitamine A-crème (dat alleen via een recept verkrijgbaar is) optimaal te ondersteunen. Deze productlijn van Obagi timmert aardig aan de weg en terecht. Naar mijn idee heeft Obagi een goede wetenschappelijke onderbouwing. Ik geloof dat de andere medisch-cosmetische fabrikanten daarom snel met een concurrerend product zullen komen die misschien een betere prijs-kwaliteitverhouding zullen geven voor de consument.

En hoe zit het met hyaluronfillers in 2013?

Er zullen nog steeds nieuwe hyaluronzuren op de markt komen. Vele zullen meer van hetzelfde zijn en proberen met behulp van de prijs toch marktaandeel te pakken. Hierdoor zou het kunnen zijn dat concessies aan de kwaliteit wordt gedaan. Dit betekent een minder puur product en daarom een terugkeer van het optreden van onderhuidse bobbeltjes (granulomen) bij deze hyaluronzuren. Ikzelf ben erg terughoudend om deze nieuwe hyaluronzuren te gebruiken. Merken van goede kwaliteit zijn naar mijn mening Restylane, Teosyal en Juvederm. Als deze nieuwe middelen echter van goede kwaliteit zullen blijken te zijn zullen de gerenommeerde merken gedwongen zijn om hun prijzen te verlagen. Dit zou goed nieuws zijn voor de consument.

Filler met hyaluronzuur

Een trend die ik opmerk is dat fabrikanten extra stofjes toevoegen om zo de werking van de filler te perfectioneren of te verbeteren. Een succesvol product dat deze strategie gevolgd heeft is Stylage. Dit is een hyaluronzuur waaraan Mannitol is toegevoegd. Door de toevoeging van deze antioxidant zouden er minder bijwerkingen zijn. Ikzelf ben (nog niet) overgestapt, omdat ik met een hyaluronzuurfiller vrijwel nooit bijwerkingen ervaar en ik daarom tot nu toe de meerwaarde als gering heb ingeschat. Echter steeds meer cosmetisch artsen gebruiken dit product.

Een product wat ik zelf wel veelbelovend vind is het middel Ellanse. Deze filler werkt eigenlijk op dezelfde manier als Radiesse, maar de huidstimulatie komt nu door het stofje polycaproctalone. Dit middel zou in tegenstelling tot Radiesse een langere werking geven en een wat wekere consistentie hebben. De werking zou tot vier jaar kunnen zijn, maar niet met een verhoogde kans op het krijgen van granulomen.

En hoe zit het met de ‘vampire facelift’, waar ik ook steeds meer positieve verhalen over hoor?

Ik geloof dat ook meer en meer cosmetisch artsen het product ‘platelet rich plasma’ zullen gebruiken om de huid te behandelen. Dit product wordt gemaakt van het eigen bloed en daarom  wordt deze behandeling ook wel de vampire face lift genoemd (ik had liever gehad dat ze een andere naam hadden uitgevonden). Uit het bloed wordt een vloeistof  gemaakt met een hoge concentratie aan bloedplaatjes. Bloedplaatjes hebben een belangrijke rol bij de wondgenezing maar kunnen dus ook gebruikt worden om huidverjonging te geven. Er zullen gezien het succes van het product van regenlab meer producenten komen die ook een kit zullen aanbieden waarmee je als arts dit product veilig kan maken (en misschien goedkoper).

Kunnen we in 2013 een alternatief voor botox verwachten?

Een ander product waar ik zelf erg nieuwsgierig naar ben is een product van de firma Myoscience. Zij claimen dat zij ook spieren kunnen laten ontspannen maar dan niet door het gebruik van botuline toxine maar met hulp van kou. Het effect zou direct optreden en zou ook ongeveer 5-6 maanden aanhouden. Ik weet echter niet in vergelijking met botox hoe je precies je de spieren kunt laten ontspannen. Als dit product te grof werkt dan zouden ook spieren kunnen worden aangedaan die je niet wilt treffen. Maar zo niet dan zou dit product wel eens een aardverschuiving kunnen geven ten nadele van botox.

Wow, zou het echt waar zijn? Dat je in 2013 je rimpels kan bevriezen?!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram