arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
30-plus-kapsels-back-to-the-70s-2

Trends 2013: back to the 70’s

Normaal gesproken doe je er natuurlijk alles aan om te voorkomen dat je er retro uitziet, maar op haargebied zul je deze zomer terug moeten naar de ‘old days’. Waren vorig jaar krullen hot and happening, vanaf nu kun je niet meer gezien worden zonder een 70’s-kapsel.

Je hoeft niet perse gelijk met plateauzolen en minirok de straat op, maar volgens kapper Louis Amundaray is het wel de bedoeling dat je vanaf nu je haar naar buiten föhnt plaats van het ouderwets naar binnen te stijlen. “Denk aan disco, flowerpower en het golvende haar van ABBA“. Volgens Louis is deze haartrend trouwens enorm geschikt voor 30+. “Deze trend is chique en geeft je een rustige uitstraling. Met krullen kan je snel de mist in gaan en als het niet goed gedaan is lijkt het eerder alsof je haar ontploft is.”

30-plus-kapsels-back-to-the-70s-4

Trends 2013: back to the 70’s

Ook bij deze haartrend komt er een föhn om de hoek kijken en wordt er veel van je haar gevraagd. Volgens Louis is het hydrateren van je haar trouwens net zo belangrijk als die van je gezicht. “Vooral als je merkt dat je haar poreus is of als het sneller dof is, is het goed om je haar extra te verzorgen”. 

Niet alleen je gezicht wordt ouder, ook je haar wordt de hele dag blootgesteld aan zonlicht en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Het is dus niet zo gek dat je als je ouder wordt, last van beschadigd haar (lees: pluizend haar). “Je hoeft echt niet je haar af te knippen zodra je ouder dan 30 bent of als de eerste grijze haar gesignaleerd is. Het is wel belangrijk om je haar goed te beschermen voordat je met de stijltang aan de slag gaat. En vergeet ook niet je haar te beschermen tegen de zon“.

trends-2013-back-to-the-70s

Net zoals met alles boven de 30+ geldt dat je het vooral niet moet overdrijven, maar ben je uitgenodigd voor een Seventies-party dan kan je dit kapsel natuurlijk fantastisch combineren met blauwe make-up en een glitterjumpsuit.

Wil je ook back to the Seventies? Kijk voor meer informatie over Louis Amundaray op zijn website. 

Furrow op Instagram