arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
TRENDALERT: Krullen

TRENDALERT: De krul is terug

Nieuw seizoen, nieuw kapsel. En deze herfst draait het allemaal om krullen. Haarstylist Floor Kleyne. "Dit najaar staat de krul centraal. Beachy waves, nonchalante krullen, kroes, veel volume, slordig en bij voorkeur met een vleugje rock-‘n-roll."

Krullen dus. "Een permant is alleen nog steeds een 'no-go'. Al is het alleen al, omdat je niet voor eeuwig je haar wilt beschadigen."

Pam, je haar danst

Haal de krulspelden maar weer tevoorschijn, want als je niet gezegend bent met een grote bos krullen, dan zul je de natuur een handje moeten helpen. "Een kleine krultang will do the trick, maar daar moet je echt wel even tijd voor maken. Krullen maken is niet iets wat je in een handomdraai doet."
En je moet het ook maar kunnen. "Mocht je echt geen tijd hebben, dan zijn papillotten the best way to go. Krullen zijn tijdrovend, maar het speelse effect is onevenaarbaar. Je haar gaat er van dansen. Als je loopt, dan beweegt je haar met je mee."

Krullen maken

Krullen moet je koesteren. En goed verzorgen. "Krullen vragen om een andere verzorging dan steil haar. Krullen hebben het best zwaar in het Nederlandse weer, van regen en ijzige temperaturen wordt een krul niet blij. Daarom is het zo belangrijk dat je je haar met rijke producten verzorgt."

Vermijd in elk geval shampoos met sulfaten. "Co-washing is ook een optie, oftewel je haar wassen met conditioner. Krullend of pluizig haar kan daar veel baat bij hebben: het haar houdt meer van z'n natuurlijke oliën vast en voelt zachter en gezonder aan."

Korte krullen

Je kunt krullen ook gebruiken om je gezicht (optisch) te liften. "Je kunt je haar heel goed gebruiken om de sterke punten van je gezicht te benadrukken. Als je een mooie lange hals hebt, dan kan je voor een korte, krullende coupe kiezen. En wil je het accent op je ogen leggen, dan kan je met een speelse pluk de aandacht daarop leggen."

Kijk uit voor neerwaartse lijnen. "Krullen zijn eigenlijk nooit sluik, maar kies een kapsel dat past bij de vorm van je gezicht. De textuur van je haar is van ondergeschikt belang. En denk er eens over na, welk gedeelte van je gezicht je graag wilt benadrukken. Concreet komt het erop neer: doe eens wat meer je best."

Furrow op Instagram