arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Top 5 van de gekste anti-aging ingrediënten

Top 5 gekste anti-aging ingrediënten

Sommige mensen doen de raarste dingen in hun strijd tegen fijne lijntjes en andere rimpels en vooral de celebs kunnen er wat van (oké, ik doe ook gekke dingen..). Zo zijn Victoria Beckham en Simon Cowell allebei groot fan van een rimpelbehandeling, waarbij hun gezicht wordt ingesmeerd met de placenta van een schaap. Maar er zijn meer gekke ingrediënten waarvan bekend staat dat ze ‘anti-aging’ zijn.

Een top 5 van de allergekste anti-aging ingrediënten:

Meteoriet

Het geheim van een eeuwige jeugd is helaas nog niet op aarde gevonden, dus ik snap wel dat wetenschappers voor de oplossing tegen huidveroudering in de ruimte zijn gaan zoeken. Gemalen meteoriet is de nieuwste anti-agingtrend. In de anti-rimpelcrème Celestial Secret zijn stukjes gemalen meteoriet verwerkt. Elk stukje meteoriet is meer dan 4,5 miljard jaar oud en bevat mineralen die op onze planeet aarde niet te vinden zijn. Behalve buitenaardse mineralen, is het meteorietenextract in deze crème hydraterend en zit het bomvol calcium, ijzer en magnesium.

Moedermelk

Ik heb nooit de behoefte gehad om mezelf ermee in te smeren, maar moedermelk bevat verzachtende en hydraterende eigenschapen. Moedermelk is dus niet alleen goed voor baby’s, maar ook voor je huid. Zeep met moedermelk was vroeger gewoon verkrijgbaar in sommige eco-winkels, maar een aantal jaar geleden is besloten dat moedermelk niet meer in beautyproducten verwerkt mag worden (goh!). Zie je moedermelk toch als jouw favoriete anti-rimpelzeep: hier kun je het recept vinden om zelf zeep met moedermelk te maken.

Sperma

Het doet me denken aan de populaire film ‘There’ s something about Mary’, maar menselijk sperma bevat de krachtige anti-oxidant  ‘spermine’ waarvan bekend staat dat het briljant is tegen rimpels. In New York zijn er spa’s waarbij je speciale spermine-schoonheidsbehandelingen kan ondergaan, maar ook in Europa kun je terecht voor spermine. Volgens het Noorse merk SkinScience is spermine 30 keer sterker dan vitamine E en het merk heeft dan ook verschillende vochtinbrengende crèmes die het ingrediënt bevatten.

Regenwormenpoep

Vond je de placenta van een schaap al walgelijk, maar regenwormenpoep is ook fantastisch als het om anti-aging gaat. Vooral voor mensen die allergisch zijn voor de sterke ingrediënten in de cosmetische anti-aging producten is regenwormenpoep de oplossing. Regenwormenpoep stimuleert namelijk de celvernieuwing en zorgt ervoor dat je huid weer meer volume krijgt. Wil je heel graag regenwormenpoep op je gezicht smeren? Een anti-rimpelcrème met regenwormenpoep is te koop via de website van Greensations.

Slangengif

Ben je bang voor botox, maar bereik je met een standaard anti-rimpelcrème ook niet het gewenste effect? Met slangengif hebben jouw rimpels geen schijn van kans meer. Planet Skincare bevat een synthetische versie van het gif van de Aziatische Tempelslangen en wordt gezien als de natuurlijke versie van botox. Het slangengif bevat aminozuren die de zenuwsignalen blokkeren en hierdoor kunnen je spieren niet meer goed samentrekken. En net als met botox worden zo nieuwe rimpels voorkomen.

Welke van deze 5 ingrediënten zou jij wel op je gezicht durven smeren?

Furrow op Instagram