arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Top 5 anti-agingvitamines

In de zoektocht naar de eeuwige jeugd kun je natuurlijk niet zonder de juiste vitamines. Er zijn alleen zo verschikkelijk veel vitamines, dat het zomaar zou kunnen zijn dat je door de rimpels het bos niet meer ziet. Daarom een overzicht van de top 5 anti-agingvitamines. Zo weet je precies op welke vitamines je je moet concentreren:

5. Vitamine K

Was er vroeger zelfs na een korte nacht nog geen donkere kring te bekennen, naarmate je ouder wordt heb je zelfs kans dat er wallen onder je ogen zitten als je gewoon goed geslapen hebt. Vooral vitamine K wordt gezien als het natuurlijke middel tegen donkere kringen. Niet zo gek dus dat deze anti-agingvitamine populair is in oogcrèmes.

Zo zou je je wallen kunnen bestrijden met bergen spinazie, boerenkool of broccoli, want deze groentes zitten vol vitamine K. Toch moet je deze vitamine niet ineens zien als een wondermiddel. De meeste wallen zijn namelijk erfelijk en daar helpt helaas alleen een filler met hyaluronzuur tegen.

Top 5 anti-aging vitamines-2.

 4. Vitamine E

Vitamine E vind je in heel veel antirimpelcrèmes en is geweldig als je last hebt van een droge huid. Deze vitamine helpt de huid om extra vocht vast te houden. En je vindt deze vitamine bijvoorbeeld ook vaak in zonnebrandcrème, omdat hij je huid beschermt tegen de schade van uvb.

Het is één van de krachtigste anti-oxidanten die niet alleen je gezicht, maar je hele lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Deze vitamine is geschikt om rimpels te bestrijden, maar daarnaast ook goed voor je algemene gezondheid. Zo verbetert hij je immuunsysteem en verlaagt het risico op een beroerte of een hartaanval.

Vitamine E kun je smeren, slikken in de vorm van capsules en ook nog eens eten. Je vindt deze anti-agingvitamine vooral in noten, lijnzaad, groene groente en maïs.

Top 5 anti-aging vitamines-3

4. Vitamine B3

Tja, daar komt de pindakaas weer om de hoek kijken. B3 is een superanti-agingvitamine. Net als vitamine E helpt deze vitamine je huid om meer vocht vast te houden. Hierdoor zie je er automatisch een stuk gezonder uit, maar hierdoor is je huid ook beter beschermd tegen virussen en bacteriën. En deze vitamine zorgt ervoor dat je huid sneller exfoliëert en hierdoor krijg je een gezonde glans (lees: zie je er jaren jonger uit). Vitamine B3 is niet alleen goed tegen fijne lijntjes, hij is ook nog eens goed voor je cholesterol.

Elke vitamine kun je vinden in een pil, maar deze vitamine vind je volop in eieren en is zo lekker op een boterham.

Top 5 anti-aging vitamines

2. Vitamine C

Zodra je de deur uitstapt liggen er nieuwe rimpels op de loer. Nu kan je natuurlijk moeilijk de hele dag binnenzitten. Wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je er geen nieuwe lijntjes bij krijgt, dan is vitamine C echt onmisbaar. Deze vitamine beschermt je huid tegen bijvoorbeeld luchtvervuiling, sigarettenrook en andere rimpelveroorzakende dingen. En naast een beschermende rol stimuleert deze vitamine de aanmaak van collageen en zorgt hierdoor voor een stevigere huid.

Je kunt vitamine C smeren. Zo hebben Hannah en Medik8 een geweldig vitamine C-serum, maar je kunt deze vitamine ook elke ochtend eten. Vooral fruit (met name citrusvruchten) bevatten veel van deze antirimpelvitamine.

Top 5 anti-aging vitamines-6

1. Vitamine A

Zodra je vitamine A noemt gaan al je rimpels rechtovereind staan. Vitamine A is de populairste antirimpelvitamine en vooral de laatste jaren bijna een echte hype geworden. Het is een huidherstellende vitamine en niet alleen geweldig tegen rimpels, ook de rest van je lichaam heeft er baat bij.

En vergeet deze vitamine niet voor je ogen, want je hebt hem nodig om goed te kunnen zien in het donker. Maar ook onder je ogen komt vitamine A van pas, want net als vitamine K, bestrijdt hij donkere kringen onder de ogen.

Je kunt vitamine A smeren, maar ook eten. Grote hoeveelheden vind je in lever, eieren en vette vis. Je hoeft bij het eten van vitamine A in ieder geval niet bang te zijn dat je last krijgt van een rode, schilferige huid. Je moet alleen wel oppassen dat je niet ineens verslaafd raakt, want te veel van deze vitamine kan leiden tot osteoporose en is niet heel goed voor je botten. Ook als je zwanger bent is dit niet de vitamine voor jou. Je mag deze anti-agingvitamine dan niet eens op je gezicht smeren.

Wat is jouw favoriete anti-agingvitamine?

 

 

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram