arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
stomme-anti-agingproducten-2

Top 3 slechte producten voor je gezicht

Mario Badescu Seaweed Night Cream

Mario Badescu Seaweed Night Cream hoort thuis in de categorie slechte producten vanwege de verpakking en niet om de crème zelf. Je krijgt namelijk spontaan nieuwe rimpels van het openen van dit potje. Zoals het een goede gezichtscrème betaamt, is het enorm belangrijk dat de crème van te voren zo min mogelijk wordt blootgesteld aan zuurstof en licht. Hierdoor vermindert meestal de werking van de ingrediënten. Maar je kunt het ook overdrijven. En dat is wat Mario Badescu doet.

stomme-anti-agingproducten-9

De verpakking van deze nachtcrème is met geen enkele mogelijkheid te openen. Kapotte nagels, enorme frustratie en een hoop nieuwe rimpels. Er zullen drastische maatregelen (lees: schaar) plaats moeten vinden om dit potje te openen. En in de strijd tegen rimpels zijn scharen en frustratie nu eenmaal niet een supercombinatie.

stomme-anti-agingproducten-4

Olaz Regenerist

Volgens Olaz Regenerist helpt deze gezichtscrème het oppervlak van de huid gladder te maken en onmiddelijk fijne lijntjes zichtbaar te ontspannen. Maar ik vraag me af of mijn rimpels überhaupt geholpen zijn door te ontspannen. En hoe zien gestreste rimpels er eigenlijk uit?!

Ik krijg juist diepere rimpels van de reclameteksten van sommige merken. Want op zich is dit namelijk best een fijne dagcrème. Hij ruikt lekker en voelt fris aan. In alle eerlijkheid heeft het alleen totaal geen effect op het ontspannen van mijn rimpels. Waarom kan de reclame niet gewoon zijn: ‘gewoon een hele fijne dagcrème’. Zolang er nog rimpelontspannend op staat hoort hij toch thuis in het rijtje slechte producten voor je gezicht.

stomme-anti-agingproducten

Natural Olive Soap

In de zoektocht naar de eeuwige jeugd moet je eigenlijk alles waar zeep op staat vermijden. Nu doet deze zeep in principe geen rimpel kwaad en ook het feit dat hij voornamelijk uit olijfolie en natuurlijke oliën bestaat werkt in zijn voordeel.

Toch is deze Natural Olive Soap in het algemeen onhandig in gebruik. Zoals bij elke zeep blijft deze zeep ook aan je wastafel plakken. Zodra je hem eindelijk te pakken hebt, glibbert hij alle kanten op.

Steeds meer gezichtscrèmes werken tegenwoordig met een pompsysteem en die regel zou ook voor zeep op moeten gaan. Een pompje werkt nu eenmaal handiger als je net gehaktballetjes hebt gerold. Helaas in deze vorm één van slechte producten voor het gezicht.

Wat vind jij echt slechte producten voor je gezicht?

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram