arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gratis-tips-rimpels-3

5 gratis tips om er jonger uit te zien

Je kunt jezelf natuurlijk van top tot teen insmeren met de duurste crèmes, maar deze 5 tips zijn allemaal gratis en je lijkt er jaren jonger door. Misschien zelfs wel nog wel meer dan met dat veelbelovende serum.

Dep je gezicht droog

Ook al gebruik je de allerbeste wasverzachter en de zachtste handdoeken, het blijft beter om je gezicht droog te deppen in plaats van te wrijven. Je bent waarschijnlijk geneigd om jezelf na het douchen lekker hard (en snel!) af te drogen, maar je kunt je gezicht het beste rustig droogdeppen. En als je dan toch bezig bent: gebruik regelmatig schone, droge handdoeken. Het kan zijn dat er nog zeepresten in je handdoek zitten, die je huid kunnen irriteren.

Tuit je mond niet

Fluit niet naar bouwvakkers, drink niet met een rietje en je zou zelfs kunnen overwegen om voortaan geen woorden meer uit te spreken waar de letter O in voorkomt. En eigenlijk zit kussen er ook niet meer in. Het bewegen van je mond is grotendeels verantwoordelijk voor de gevreesde lijntjes op je bovenlip. Vooral het tuiten van de lippen zorgt ervoor dat de periorale rimpels (zoals deze rimpels ook wel worden genoemd) verschijnen.

gratis-tips-rimpels

App verstandig

Een leven zonder smartphone is natuurlijk ondenkbaar en je hoeft je mobiele telefoon gelukkig ook niet meteen de deur uit te doen. Maar door je telefoon op ooghoogte te houden, voorkom je een verkorting en verslapping van de spieren in je hals. Sowieso is deze zone gevoelig voor huidveroudering, maar slappe halsspieren doen je niet alleen snel oud lijken, maar hierdoor ben je ook extra gevoelig voor een onderkin.

Eet wortels

Wortels zijn goed voor je ogen, ze zijn ook heel goed voor je huid (en voor de lijn!). Wortels zitten namelijk vol met bètacaroteen dat in je lichaam weer wordt omgezet in vitamine A. En deze vitamine zorgt weer voor het aanmaken van nieuwe cellen in je huid. Vitamine A wordt dan ook regelmatig toegevoegd aan gezichtscrèmes om huidveroudering tegen te gaan. En laten we vooral niet vergeten dat wortels je ook beschermen tegen vrije radicalen én de zon.

Slaap genoeg

Het heet niet voor niets een ‘schoonheidsslaapje’: de kwantiteit en kwaliteit van je slaap heeft een grote invloed op je huid. Natuurlijk slaap je op je rug (op een zijden kussensloop!), maar minimaal 8 uur slaap zorgt niet alleen voor een mooie huid, maar voorkomt bijvoorbeeld ook ontstekingen. Een uurtje vroeger naar bed kost niets, en je wordt er jaren jonger van.

PS Zo zijn er natuurlijk nog duizenden tips te bedenken om er gratis jonger uit te zien. En ik zoek ze allemaal. Dus kom maar door met jouw gratis tips. :-)

Furrow op Instagram