arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
medik8-ultimate-recovery-cream-30ml

Tips om een droge huid gezicht te voorkomen

Tips om een droge huid gezicht te voorkomen

Het najaar staat weer voor de deur en dé periode waarin onze huid weer wat droger wordt breekt helaas aan. De temperatuur daalt, de winterjassen komen weer tevoorschijn en de kaarsjes kunnen weer aan. We komen er niet meer onderuit, het is herfst. 

Hoefde je in de zomer stiekem alleen maar te denken aan een dagcrème met SPF, in de herfst zul je toch echt meer uit de kast moeten halen. Door de combinatie van koude temperaturen buiten en de comfortabele verwarming binnen heeft je huid het behoorlijk zwaar. Niet getreurd, met de volgende tips voorkom je een droge huid:

Tip 1: Smeren

Zon, regen, wind of hagel: je huid kan niet zonder crème. In de zomer kies je natuurlijk voor een dagcrème met een hoge SPF, maar ook in de herfst blijft dit advies van kracht. Wil je een droge huid voorkomen, dan smeer je vanaf nu elke ochtend je gezicht in met een voedende, volle dagcrème. Hierdoor houd je je huid iets vettig en voorkom je tegelijkertijd vochtverlies.

Denk ook in de herfst aan een dagcrème met een goede SPF. De zon schijnt weliswaar niet meer zo hard, toch kan ze nog heel wat schade aanrichten. Aan het einde van de dag smeer je een goede vochtinbrengende nachtcrème, zodat je huid in de nacht kan herstellen.

droge-huid-gezicht-voorkomen

Tip 2: Scrubben

Met een droge huid moet je niet te vaak scrubben. Je huid is vaak wat gevoeliger en elke week hard schrobben moet je dan zeker laten. Toch is het wel verstandig af en toe een scrub te gebruiken. Je verwijdert hiermee vuil én dode huidcellen.

Ook verbetert scrubben de doorbloeding van je huid waardoor een droge huid geen kans krijgt. Scrubben doe je ongeveer een à twee keer per maand.

drank-spa-blauw

Tip 3: Drinken

Een droge huid voorkom je door voldoende te drinken. Tijdens de warme zomermaanden is het niet zo moeilijk om aan je dagelijkse 1,5 tot 2 liter vocht te komen. In de herfst en winter is dit vaak wat lastiger. Vooral als het zo koud is buiten, zit je niet echt te wachten op een koud glas water.

Mocht je nou ook zo’n moeite hebben om voldoende water binnen te krijgen in het najaar. Kies dan bijvoorbeeld voor een kopje groene of witte thee. Een andere optie is om je water niet koud, maar lauw te drinken. Laat gekookt water afkoelen, doe er een schijfje citroen en wat munt bij en voor je het weet zit je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vocht. Met een mooie huid op de koop toe.

Wat is jouw tip om een droge huid in het najaar te voorkomen?

 

Furrow op Instagram