arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
till-van-wittmarschen-4

Het gezicht van: Til van Wittmarschen

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Til van Wittmarschen.

Till is 59 jaar, gepensioneerd en past één dag per week op haar kleinkinderen.

59 jaar, merk je dat je ouder wordt?

“Ik vind het best moeilijk om ouder te worden. Het klinkt ook wel ineens heel anders: 60 jaar. Natuurlijk waardeer ik het dat ik ouder word en het is ook fijn dat het me gegeven is. En zoals ik me nu voel, zou ik wel honderd willen worden, maar ik weet ook dat het anders kan zijn. Ik hoop gewoon dat ik gezond oud word.”

“Lichamelijk merk ik dat ik minder aankan, qua vermoeidheid. Dat is echt anders dan toen ik nog dertig of veertig was. Ik merk dat ik eerder moe ben en dat ik niet zo veel dingen tegelijk meer kan doen.”

“Wat betreft mijn huid heb ik natuurlijk niks te klagen. Ik heb een mooie huid, dus wat dat betreft valt het allemaal reuze mee. Ik ben stiekem ook best wel ijdel. Heb drie jaar geleden ook mijn couperose laten behandelen met IPL. Zo blij mee. Ik had echt last van gesprongen bloedvaatjes en rode wangen, maar dat is nu helemaal weg. Natuurlijk was de behandeling niet helemaal pijnloos, maar dat heb ik er zeker voor over. Ik ben eigenlijk overal wel voor in.”

till-van-wittmarschen-2

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik heb veel producten, maar uiteindelijk valt het allemaal reuze mee. Ik reinig mijn huid elke ochtend en avond en gebruik ook nog eens een tonic van Clarins om het allemaal nog eens extra goed schoon te maken. Daarna gebruik ik altijd een serum van No7 en ik scrub mijn gezicht ook regelmatig. Minimaal één keer per week.”

“Ik gebruik echt alles door elkaar heen en ben totaal niet merkvast. Ik vind het ook leuk om elke keer weer wat nieuws te proberen. En ik kijk ook naar de aanbiedingen. Ik heb net weer een nieuwe dagcrème van Elisabeth Arden gekocht. Ik verheug me er nu al op om die te gaan gebruiken. Behalve trouwens No7 Protect & Perfect, dat zal ik altijd blijven gebruiken. Echt geweldig, ik krijg er zo’n een perzikhuidje van.”

till-van-wittmarschen-1

“Ik ben niet zo consequent in het gebruiken van een zonnebrandcrème. Eigenlijk alleen als de zon schijnt. In mijn dagcrème zit een factor 15 en dat vind ik wel voldoende. Maar als het zonnig is, doe ik het zeker. Vooral ook op mijn decolleté. Ik vind het zo lelijk dat als je ouder wordt, dat je dan ook nog eens decolletérimpels krijgt.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Misschien heel saai, maar die heb ik volgens mij niet. Ik verzorg mijn huid goed, drink niet te veel en rook niet meer.  Dat heb ik wel een paar jaar gedaan, na mijn scheiding. En dan merk je wel hoe snel je huid veroudert in korte tijd. Ik ben dan ook echt blij dat ik gestopt ben.”

till-van-wittmarschen-3

Wat is jouw beautytip?

“Ik drink elke ochtend een glas verse jus d’orange met een halve theelepel kurkuma, zwarte peper en daarbij nog een kleine eetlepel lijnzaadolie. In kurkuma zitten veel antioxidanten en dit kruid werkt onder andere tegen chronische ontstekingen. De toevoeging van zwarte peper vergemakkelijkt dan weer de opname van kurkuma. Ik heb zelf borstkanker gehad en hoop door dit soort middelen een herhaling te voorkomen.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Voor mijn leeftijd geef ik mijn huid wel een 8. Ik heb alleen wel last van ouderdomsvlekken. Dat heeft misschien ook wel te maken met vroeger. Toen was ik nog niet zo consequent met mezelf goed beschermen tegen de zon.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram