arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-tanja-kok-3

Het gezicht van: Tanja Kok

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Tanja Kok.

Tanja is 30 jaar en werkzaam als model.

30 jaar, in de bloei van je leven?

“Jazeker, maar voor een model ben ik al wel wat ouder. Ik heb twee gezichten, ben zowel de ‘girl next door’ als de ‘bewuste vrouw’. Omdat ik er ook heel jong uit kan zien, ben ik lang geboekt voor klussen waarbij ik naast Miss Brazilie stond, of vaak werkte met meisjes van 18 jaar. Dat kan soms best wel een beetje confronterend zijn.”

“Ik ben ooit best wel dun geweest. Mager en niet zo gelukkig, maar iedereen boekte me. De modellenwereld is keihard. Dan stond ik in bikini voor een casting director en vroeg hij doodleuk: “Do you like Mc Donalds?” Steeds maar weer afvallen en heel veel trainen. Na maanden zo leven werd ik ziek. Toen heb ik besloten dat ik dat niet meer wil. Ze zoeken maar iemand anders, die alleen maar een appel mag eten. Na vijf jaar fulltime in het buitenland als model gewerkt te hebben ben ik nu weer terug in Nederland en ook hard bezig om mijn droom als presentatrice waar te maken.”

“Inmiddels ga ik als ‘vrouw’ naar castings. Vroeger in gescheurde jeans nu op hoge hakken en in een jurkje. Dan is het meteen duidelijk dat ik tot deze groep behoor. Ik merk ook dat er enorm behoefte is in de modellenwereld aan vrouwen van mijn leeftijd. Er zijn minder oudere modellen en juist de consument die geld te besteden heeft, is dertig+ en wil niet alleen meer 18-jarigen in advertenties en tijdschriften zien. Dus de klanten zijn nu blijer met me dan ooit.”

het-gezicht-van-tanja-kok-1

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Wat ik heel leuk vind, is dat ik door het reizen spullen heb ontdekt die niet zo duur zijn, maar wel goed werken. En de producten worden ook vaak tijdens shoots gebruikt. Om mijn ogen schoon te maken gebruik ik het Franse merk Bioderma. In Frankrijk kun je dit soort producten gewoon in de apotheek kopen. Het kost niks en ze hebben de beste spullen.”

“Ik ben ook heel erg fan van Embryolisse. Ik gebruik de milk en de crème. Het fijne is dat ik deze tips allemaal krijg van de visagisten op de set.”

het-gezicht-van-tanja-kok-2

“En in Marokko heb ik in de souk de Argan olie ontdekt, goed voor je huid én voor je haar. Dat zijn gewoon de dingen die echt werken. Vanuit Israël heb ik een aantal Dode Zee-producten van AHAVA meegenomen. Ik wil gewoon goede producten, ben niet zo van de bloemetjes en bijtjes. Alhoewel: ik vind de geur van Chanel wel echt heel lekker voor mijn lijf.”

Heb je een beautytip?

“Biafine. Helaas kan je dit product alleen in Frankrijk kopen, maar het werkt bijvoorbeeld echt heel goed als masker. Het wordt ook vaak gebruikt vlak voor een fotoshoot. Je kunt er snel een hele mooie gloed mee creëren, bijvoorbeeld door onder je ogen een heel dun laagje aan te brengen.  Het is eigenlijk een brandwondenzalf, en ik denk dat deze tube maximaal 4 euro kost.”

“Ik gebruik hem één keer per week (meer niet!). Ik geloof er niet in dat je enorm veel geld moet betalen voor een crème van bijvoorbeeld La Mer. Het draait allemaal om het hydrateren van je huid met goede, normale producten. We moeten ons vooral niet gek laten maken.”

“En ik ben dus wel zo’n type dat op het strand een zonnehoed op heeft o, in de schaduw zit en ik smeer mijn gezicht altijd in met SPF50,  Dermalogica Solar Defense Booster. In plaats van een zonnebrand uit het buitenland mee te nemen, geldt voor dit product precies het omgekeerde: dat neem ik dus echt van huis overal mee naartoe.”

“En nog een laatste beautytip: lachen. Hoe je je aan de binnenkant voelt, zie je terug aan de buitenkant.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Eigenlijk wel een 9. Ik heb echt geluk met mijn huid. Denk dat ik daarom ook nog geen echte heftig producten gebruik.”

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram