arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Superingrediënt Matrixyl

Matrixyl

Superingrediënt Matrixyl

Als er ergens veel discussie over is, dan is het wel over antirimpelcrème. De één vindt het de grootste onzin “de blauwe pot Nivea werkt net zo goed tegen fijne lijntjes en rimpels” en de ander krijgt al nieuwe rimpels van de gedachte om ooit nog zonder antirimpelcrème door het leven te gaan.

Niet alleen de populaire vitamine A-zuurcrème gaat fijne lijntjes tegen, er is nu ook wetenschappelijk aangetoond dat antirimpelcrèmes met Matrixyl rimpels kunnen verminderen. Dit relatief onbekende ingrediënt verdubbelt namelijk de aanmaak van collageen en zorgt er zo voor dat rimpels geen schijn van kans hebben, omdat de huid stevig blijft.

Superingrediënt Matrixyl vs. collageen

Rimpels en collageen kunnen bijna in één adem genoemd worden. Zodra de aanmaak van collageen afneemt, schieten de rimpels ter plekke in je gezicht. Niet zo gek dus dat veel cosmeticamerken ‘collageen’ aan hun antirimpelcrème toevoegen. Het is alleen jammer dat je daar niks aan hebt, je kunt namelijk nog zo veel collageen in een potje stoppen, het dringt niet door de huid heen (lees: het werkt niet). Matrixyl moet je dus niet verwarren met collageen, want het is een peptide die de aanmaak van collageen stimuleert.

We hebben onze toekomstige niet-rimpels te danken aan chemicus Ian Hamley. Hij ontdekte het effect van collageen bij het genezen van wonden. Hij bekeek het effect van Matrixyl op de huidcellen en stelde vast dat die chemische stof de aanmaak van collageen bijna kan doen verdubbelen. Het is alleen wel belangrijk dat de concentratie hoog genoeg is.

Matrixyl-2

Als je goed kijkt is Matrixyl helemaal niet zo moeilijk te vinden. Er zijn genoeg antirimpelcrèmes op de markt die dit ingrediënt bevatten. Zo hebben veel grote merken Matrixyl op de ingrediëntenlijst van hun gezichtscrème staan. Olaz Regenerist zit er bomvol mee. Maar je vindt Matrixyl bijvoorbeeld ook in de antirimpelcrème van ZO Skin Health, Medik8, No7 van Boots, Skin Doctors, St Ives en ook Louis Widmer heeft producten met dit superingrediënt in het assortiment.

En je zou het misschien niet helemaal verwachten, maar je kunt al een antirimpelcrème met Matrixyl kopen vanaf 9 euro.

 

Furrow op Instagram