arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
spiegeltje-spiegeltje-spiegeltje-aan-de-wand

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? Je kunt het ook overdrijven, want de stiefmoeder van Assepoester vond het wel heel erg leuk om naar zichzelf in de spiegel te kijken. Maar ondanks dat het af en toe best confronterend kan zijn zijn we dol op ons spiegelbeeld. Zo kijken we gemiddeld 38 keer per dag in de spiegel.

Niet alleen de spiegel is favoriet, ook de etalageruit of zijspiegel van de auto wordt veelvuldig gebruikt om te checken of je rimpels nog goed zitten.

spiegeltje-spiegeltje-spiegeltje-aan-de-wand-3

Vergrootglas

Er zijn waarschijnlijk maar een aantal dagen per maand dat je helemaal tevreden bent over hoe je eruitziet. Meestal is er altijd wel iets waar je je druk over maakt. Zo wisselen pukkeltjes elkaar meestal zorgvuldig af, duikt er ineens een nieuwe rimpel op en dan zijn er nog de donkere wallen die ook minimaal eens per week tevoorschijn komen.

En terwijl jij je ’s ochtends staat te ergeren in de badkamer en er het beste van probeert te maken is de kans groot dat jouw omgeving er waarschijnlijk helemaal niets van ziet.

Toch is het niet heel slim om elke rimpel of andere oneffenheid met een vergrootglas te bekijken. Zo ben je voor jezelf vaak een stuk strenger dan nodig. Terwijl jij niets anders kan zien dan die ene pukkel of jezelf al bijna in het bejaardentehuis hebt geplaatst vanwege de in jouw ogen enorme hoeveelheid rimpels, zien de mensen om je heen maar één ding: jou.

spiegeltje-spiegeltje-spiegeltje-aan-de-wand-2

Kun je je maar op één ding focussen en zit die ene rimpel je zo erg dwars, dan kun je altijd nog de cosmetisch arts bezoeken. Want met het wegwerken van die ene rimpel kan je jouw zelfvertrouwen stiekem een enorme boost geven. Wel belangrijk dat je dan niet een nieuwe rimpel vindt waar je je druk over kan maken.

 

Furrow op Instagram