arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
IMG_3121

Sinterklaas goed tegen rimpels

Tijdens de wintermaanden hebben nieuwe rimpels vanwege het gebrek aan zonlicht sowieso wat meer moeite om op te komen, maar op Sinterklaasavond maken ze al helemaal geen schijn van kans.

Marsepein, pepernoten en chocoladeletters kunnen namelijk niet ontbreken in de zoektocht naar de eeuwige jeugd. Tel daarbij een gunstige lichtinval (weinig licht en kaarsjes) op en je snapt dat deze Sinterklaasperiode goed tegen rimpels is.

Marsepein

Ondanks dat marsepein voor een groot gedeelte uit suiker bestaat, vind je in dit snoepgoed ook grote hoeveelheden amandelen. En laten die nu geweldig zijn in het bestrijden van fijne lijntjes.

Amandelen worden gezien als superfood, aangezien ze bomvol vitamine E zitten, maar ook enorm vezelrijk zijn. Ze zorgen ervoor dat je huid steviger wordt, bevorderen de aanmaak van collageen en zorgen dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Ze helpen zo een hoop nieuwe en bestaande rimpels verminderen.

IMG_3125

Pepernoten

En ook kaneel is een belangrijk onderdeel in de zoektocht naar de eeuwige jeugd. Deze specerij is namelijk ook in staat om de collageenproductie te verhogen en dus verantwoordelijk voor het verminderen en voorkomen van rimpels. Volop aan de pepernoten dus.

Mocht je voor sinterklaasavond zelf pepernoten maken, dan is het dus zaak om wat extra kaneel aan het recept toe te voegen. Ga je voor de verpakte pepernoten dan zit er niks anders op dan nog wat extra pepernoten in je mond te stoppen om aan de benodigde hoeveelheid kaneel te komen.

IMG_3129

Chocoladeletters

Op Sinterklaasavond kunnen de chocoladeletters natuurlijk niet ontbreken. Als je in plaats van melk voor de pure variant kiest, kun je zonder schuldgevoel nog een extra stukje nemen onder het mom van ‘huidverbetering’.

Last but not least: ben je in het bezit van een open haard, aarzel dan niet om deze aan te steken op sinterklaasavond. In plaats van de verwarming hoger te zetten, is het haardvuur een stuk vriendelijker voor je huid, waardoor je automatisch minder last hebt van een droge huid.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram