arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Scheren goed tegen rimpels

Scheren goed tegen rimpels

Scheren goed tegen rimpels

De gekste ingrediënten en behandelingen komen voorbij in rimpelwonderland. Zo zijn slakkenslijm, bijengif en schoonheidsbehandelingen met vogelpoep compleet normaal. Daar kan je vanaf nu scheren aan toevoegen en dan heb ik het niet over het scheren van je oksels, bikinilijn of benen. Het geheim van een stralende en rimpelloze huid is het scheren van je gezicht. Waarschijnlijk valt je mond nu open van verbazing, maar dat is juist goed, want zo heb je meteen de juiste scheerhouding aangenomen voor de rimpeltjes om je mond.

Natuurlijk zorgt het scheren van je gezicht ervoor dat je in ieder geval geen last meer hebt van haartjes in je gezicht, maar het zorgt er ook voor dat fijne lijntjes en rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Door het scheren kan jouw antirimpelcrème namelijk beter intrekken en wordt je huid gladder en egaler. Ook verwijder je er de dode huidcellen mee en kun je scheren dus zien als een aparte vorm van exfoliëren.

Een scheerbeurt vereist niet alleen behendigheid, je moet het scheren van je gezicht ook goed plannen. Na de scheerbeurt heeft je gezicht namelijk 6 uur nodig om even bij te komen. En het allerbelangrijkste is dat je de tijd neemt voor een scheersessie. Rimpels zijn erg, maar een scheerwondje in je gezicht is nog veel erger… Verklaar dat maar eens aan je omgeving.

Scheren goed tegen rimpels-3

Hoe scheer je je gezicht tegen rimpels?

Als je over de eerste schok heen bent en besluit om echt je gezicht te gaan scheren, zorg er dan wel eerst voor dat je gezicht goed gereinigd is en make-upvrij is. O ja, scheren tegen rimpels doe je op een droge huid. Geen water of scheerschuim nodig. Vergeet niet dat je scheert om te exfoliëren en om de dode huidcellen te verwijderen. Je hoeft dus niet zoals een man tegen de haarrichting in te scheren, maar je scheert soms juist met de donshaartjes mee.

Kaaklijn: Het scheren van de kaaklijn zorgt ervoor dat je huid gaat stralen en verbetert de elasticiteit van de huid. Begin op de kaaklijn bij je oor en scheer met hele kleine stukjes. Ongeveer van 3 cm en scheer langzaam tot je bij je kin bent. Doe dit op dezelfde manier met de andere kant van je gezicht.

Scheren goed tegen rimpels-8

Neus: Door het scheren van je neus verklein je je poriën en verwijder je mee-eters. Scheer van de bovenkant van je neus tot het topje. Als je een klein scheermesje hebt, kan je ook nog proberen om voorzichtig de zijkant van je neus te scheren. Kijk uit, want je wilt echt geen wondjes maken.

Scheren goed tegen rimpels-4

Voorhoofd: Scheren van je voorhoofd verwijdert fijne lijntjes en rimpels. Scheer vanaf het midden van je voorhoofd naar buiten toe. Bij je voorhoofd liggen dan niet echt scheerwondjes op de loer, maar kijk nog steeds uit en let vooral op dat je geen wenkbrauw meescheert of nog erger: een stuk van je haar.

Scheren goed tegen rimpels-2

Bovenlip: Vermindert fijne lijntjes. Duw je tong onder je bovenlip of zorg er voor dat je bovenlip glad wordt, zodat je makkelijk kan scheren. Kantel je scheermes op en scheer rustig naar beneden. Voorzichtigheid geboden. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

Na het scheren is het belangrijk dat je je hele gezicht afspoelt met warm water en een warme doek gebruikt om je gezicht mee te bevochtigen. Daarna kun je zonder problemen je nachtcrème opbrengen. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken dat je ineens stoppels krijgt of dat je haren in je gezicht dikker terug groeien. Allereerst scheer je om de dode huidcellen te verwijderen en de donshaartjes in je gezicht groeien op exact dezelfde manier weer terug. Die worden niet dikker en krijgen ook geen andere structuur.

Ben je helemaal enthousiast geworden? Beheers je en scheer maximaal één keer per week. In de zomermaanden is het zelfs beter om het maar eens per twee weken te doen.

Durf je het aan om je gezicht te scheren in de strijd tegen rimpels?

 

Furrow op Instagram