arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Rimpels zijn mooi!

Rimpels zijn mooi-3

Rimpels zijn mooi!

Rimpels horen nou eenmaal bij het ouder worden, maar ondanks dat zijn ze niet heel populair. Er wordt hard naar gezocht, maar er is nog geen remedie gevonden tegen rimpels. In principe krijgt iedereen ze, zij het wel in verschillende vormen en maten. De zon, roken, en luchtvervuiling hebben een grote rol in het ontstaan van rimpels, maar natuurlijk speelt je leeftijd ook mee. Voor de meeste mensen geldt: hoe ouder je bent, hoe meer rimpels.

Toch kun je rimpels niet beschouwen als een typische ouderdomskwaal. In tegenstelling tot leeftijdgebonden kwalen zoals hoge bloeddruk of gewrichtspijn kun je moeilijk beweren dat je ‘last’ hebt van je rimpels. Marionettenlijnen mogen dan vervelend zijn, ze doen geen pijn.

Was botox vroeger iets voor de rich and famous, nu ben je bijna een uitzondering en hopeloos ouderwets als je nog steeds rimpels hebt. Wereldwijd wordt er meer dan 12 miljard per jaar uitgegeven aan cosmetische ingrepen om rimpels tegen te gaan. Botox, fillers, laserbehandelingen en peelings zijn nog nooit zo populair geweest en ondanks de economische crisis stijgt het aantal rimpelbehandelingen elk jaar nog steeds met gemiddeld 10%.Rimpels zijn mooi-4

Rimpels zijn mooi!

Bijna alle cosmetische behandelingen die echt resultaat geven zijn niet geheel zonder risico. Zo kan een botoxinjectie een hangend ooglid veroorzaken, is er bij fillers kans op onderhuidse knobbeltjes en kan een chemische peeling pigmentvlekken opwekken. En sommige mensen takelen zichzelf zo toe , dat je je afvraagt of ze niet gewoon beter af zouden zijn geweest zonder alle plastische chirurgie.

Waarom vinden we de losse huid bij de Engelse Bulldog wel mooi, maar kijken we met afschuw naar onze kraaienpootjes in de spiegel? Moeten we ons niet net als Hollywoordactrices Emma Thomsom en Kate Winslet verzetten tegen de antirimpeltrend en heel hard roepen dat rimpels juist mooi zijn? Misschien dat als we het maar vaak genoeg zeggen dat we er uiteindelijk zelf in gaan geloven.

Daarom vandaag de stelling: rimpels zijn juist mooi. Eens?

Furrow op Instagram