arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Restylane-vital-lidocaine

Restylane Vital Lidocaine

Restylane Vital Lidocaine

Normaal schrikken je rimpels zich rot als ze het woord Restylane zien, omdat dit merk er vooral om bekendstaat dat het rimpels opvult met fillers. Bij Restylane Vital Lidocaine komt ook een naald kijken en wordt er hyaluronzuur in de huid gespoten, maar ondanks dat is dit geen filler en in eerste instantie alleen een huidverjongende behandeling (lees: het vult je rimpels niet op).

Door puur hyaluronzuur rechtstreeks in de huid te injecteren, wordt de huid namelijk ‘op natuurlijke manier‘ van binnenuit opgevuld.

Restylane-vital-lidocaine-3

Injectie met hyaluronzuur

Het grote verschil met fillers is dat het hyaluronzuur in Vital Lidocaine bijna niet gecrosslinkt is. Dit klinkt ingewikkelder dan het is, maar bij een filler zijn er chemische stoffen aan het hyaluronzuur toegevoegd om ervoor te zorgen dat het hyaluronzuur in de huid blijft zitten zodat het de rimpels voor een aantal maanden kan opvullen. Het wordt nogal een dure aangelegenheid als je filler maar 3 dagen blijft zitten. Hoe meer crosslinken je aan een filler toevoegt, hoe langer deze blijft zitten. Omdat het hyaluronzuur van Restylane Vital Lidocaine relatief kort blijft zitten, moet je deze behandeling zien als een skinbooster.

Als je ouder wordt, daalt de concentratie hyaluronzuur in de huid. Hierdoor gaat je huid er droger en slapper uitzien. Aangezien hyaluronzuur water letterlijk opzuigt, is het ingrediënt niet voor niets zo geliefd in veel antirimpelcrèmes.

Ondanks dat het een bijna niet-gecrosslinkt hyaluronzuur is dat dus relatief snel wordt afgebroken, zorgt het er wel voor dat de huid optimaal gehydrateerd wordt. Het smeren van hyaluronzuur is al goed voor je huid, het is nog effectiever om het hyaluronzuur rechtstreeks in de huid te injecteren. Ook al is deze behandeling in eerste instantie niet bedoeld om rimpels mee te verwijderen, door de  behandeling zullen fijne lijntjes waarschijnlijk wel minder goed te zien zijn.

Restylane-vital-lidocaine-4

Wil je je huid optimaal opvullen van binnenuit, dan moet je vaker hyaluronzuur laten inspuiten en de behandeling moet dus meerdere keren herhaald worden. Je kunt trouwens niet alleen je gezicht doen, Restylane Vital is enorm geschikt om decolletérimpels te verminderen en ook voor de hydratatie van je handen is het ideaal.

Ondanks dat het een totaal andere behandeling is en je het niet met fillers mag vergelijken, is deze behandeling natuurlijk wel de eerste stap richting ‘het echte werk’.

Je kunt ongeveer 200 antirimpelcrèmes met hyaluronzuur kopen voor de prijs van deze behandeling, want hyaluronzuur injecteren kost ongeveer 1450 euro voor 3 behandelingen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Restylane om een kliniek bij jou in de buurt te vinden.

Furrow op Instagram