arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Reinigen, reinigen en nareinigen

Reinigen, reinigen en nog eens nareinigen

Volgens Selma Hayek is het juist niet reinigen van haar gezicht de reden waarom ze op haar 46-ste nog geen last heeft van fijne lijntjes en rimpels, maar bij de meeste (normale) mensen is het goed reinigen van je gezicht natuurlijk de basis tegen elke rimpel.

Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik af en toe echt geen zin heb om ’s avonds mijn hele gezicht goed te reinigen. Vooral na een drukke dag plof ik het liefst zo mijn bed in. Als ik echt heel moe ben, dan kunnen die paar extra rimpels me op dat moment eerlijk gezegd gestolen worden. Nou krijg je heus niet ineens spontaan nieuwe rimpels als je één dag je huid niet zo goed gereinigd hebt, maar zodra de eerste rimpel gesignaleerd is, is goed reinigen natuurlijk basisregel nummer één.

Als je rimpels hebt bestaat gewoon even vluchtig je gezicht reinigen met een wattenschijfje niet meer, vanaf nu is zelfs gewoon reinigen niet meer voldoende en zul je als je huidveroudering wil voorkomen, je gezicht moeten ‘na reinigen’.

Wattenschijfjes zorgen voor huidveroudering

Eigenlijk is sowieso het advies om zo min mogelijk je huid te reinigen met watjes of tissues. Watjes en tissues verliezen namelijk altijd kleine vezeltjes die de poriën verstoppen. Als je je gezicht met een wattenschijfje of tissue schoonmaakt dan blijven er namelijk restjes reinigingsproducten op- en in je huid zitten. Sowieso kan de (dure) antirimpelcrème die je daarna op je huid smeert minder goed worden opgenomen, maar ook trekken de restjes reinigingsproduct die nog achter zijn gebleven vrije radicalen aan en die werken juist verouderend op je huid. Oeps.

In de meest ideale (rimpel) wereld geebruik je dan ook zo min mogelijk watjes, wattenschijfjes en wattenstokjes en reinig je je gezicht ook gewoon met schone handen. Gebruik wel altijd een cleansingmilk of facewash, want alleen water droogt te veel uit. Maar vaak is het toch zo dat je bij het reinigen toch nog wel een wattenschijfje of een wattenstaafje gebruikt om de laatste hardnekkige make-upresten te verwijderen. Dan komt nareinigen om de hoek kijken.

Wat moet je doen om je huid goed na te reinigen?

Als je totaal geen haast hebt gebruik je voor het nareinigen een warme, vochtige handdoek. Nadat je je gezicht goed hebt schoongemaakt, reinig je je gezicht na met deze warme doek. Maar als je daar geen tijd voor hebt, reinig dan sowieso je je gezicht nog even na met alleen warm water en droog je gezicht dan af met een gewone handdoek. Gebruik daarna een serum, antirimpelcrème of een dagcrème en je rimpels maken geen schijn van kans meer.

Zeg eens eerlijk: reinig jij jouw gezicht elke avond?

Furrow op Instagram