arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
incognito-brace-1

Photo-Diary: Incognito Brace

Na 35 jaar neem ik afscheid van mijn schuine voortand en krijg ik een beugel. Niet zomaar eentje, maar mijn tanden worden rechtgezet met de ‘Incognito Brace‘.

Zoals de naam al doet vermoeden is het een onzichtbare beugel. Deze beugel zit verborgen aan de binnenkant van mijn tanden en zou, misschien op wat geslis na, onzichtbaar moeten zijn voor de buitenwereld. Tandarts Berta Lorenzo Loureiro: “Deze beugel is echt 100% onzichtbaar. Het kan zijn dat je in het begin even moet wennen aan de beugel en dat hij wat oncomfortabel voelt, maar hij is ‘custom made’ en in principe kan echt niemand zien dat je een beugel hebt.”

incognito-brace-8

Deze beugel wordt nog weleens verward met de ‘Invisible Brace‘, een plastic beugel die je in tegenstelling tot de ‘Incognito Brace‘ wel in en uit kunt doen. Berta: “Die beugel draag je 23 uur per dag, maar mag je bijvoorbeeld wel uitdoen tijdens het eten of tijdens het tandenpoetsen.”

incognito-brace-9

“De problemen die gecorrigeerd worden met de ‘Invisible Brace’ zijn simpeler. Jouw voortand was met behulp van die beugel zeker mooier geworden, maar niet helemaal recht.”

incognito-brace-3

 Op maat gemaakte draadjes

Niet alleen de beugel is ‘op maat’ gemaakt, ook voor de draadjes die er uiteindelijk voor zorgen dat mijn tanden op de juiste plek komen te staan geldt dat ze alleen in mijn mond passen. Berta: “Er is van tevoren exact berekend hoeveel verschillende draadjes er nodig zijn om ervoor te zorgen dat je tanden weer recht komen te staan.” 

Elke maand zal het draadje van mijn beugel vervangen worden door een nieuw exemplaar. Ik zal me dus eens in de 4-6 weken moeten melden bij Berta voor controle en het plaatsen van een nieuw ‘op maat gemaakt draadje’.

incognito-brace-10

Er liggen de komende maanden 7 draadjes op me te wachten. Berta: “Het eerste draadje is gemaakt van nikkel titanium en redelijk flexibel. In een later stadium zullen we exemplaren gebruiken die dikker en stijver zijn en waarmee we jouw tanden heel precies kunnen draaien.”

incognito-brace-2

Binnen een halfuur hebben Berta en haar assistente Asia Kowalczyk de beugel geplaatst. En inderdaad, hij is volkomen ‘Incognito’ en je ziet er echt helemaal niks van. Het voelt ietwat onwennig, maar ik moet bekennen: het valt me echt heel erg mee. En ik moet dus stiekem bekennen dat ik enorm opgelucht ben dat ik niet slis.

Ik zal mijn ervaring met de Incognito Brace de komende maanden delen en hopelijk staat binnen een aantal maanden mijn voortand weer helemaal recht.

Voor meer informatie over de Incognito Brce kun je terecht op de website van Lassus Tandartsen.

Furrow op Instagram