arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
koken-miljuschka-witzenhausen-2

Photo Diary: Koken met Miljuschka Witzenhausen

Koken met Miljuschka Witzenhausen

Koken kan op zich een stressvolle bezigheid zijn, vooral als je er geen gevoel voor hebt en al helemaal als er dan ook nog kinderen in het huis rondlopen die ondertussen de boel afbreken. Toch is zelfs dat volgens kookgodin Miljuschka Witzenhausen nog steeds geen excuus om dan maar elke avond een grote pan spaghetti op tafel te zetten. “Eten betekent quality time, het is lekker, gezond en kan ook nog eens heel snel op tafel staan.”

Daarom zijn de recepten die Miljuschka en ik in onze wekelijkse YouTube video’s maken behalve goddelijk (echt goddelijk!), ook nog eens leuk om te maken.

In deze Photo Diary Koken met Miljuschka Witzenhausen krijg je letterlijk een kijkje in de keuken tijdens de opnamedag:

koken-miljuschka-witzenhausen-9

Verwacht trouwens niet dat de gerechten die we maken altijd even verantwoord zijn en volledig uit superfoods bestaan. Miljuschka durft het namelijk aan zich af te zetten tegen de gezondheidstrends van tegenwoordig. “Ik vergelijk het een beetje met een antirimpelcrème. Daar moet je ook niet te vroeg mee beginnen, dan maak je je huid alleen maar lui. Als je niet allergisch bent, een topprestatie moet leveren of je om medische redenen aan een bepaald dieet moet houden, dan zou gewoon eten moeten volstaan.”

koken-miljuschka-witzenhausen-7

 Cheesecake met Tony’s Chocolonely

Geen superfoods dus, maar dat betekent trouweniet dat je ineens ladingen suiker naar binnen moet gaan werken. Behalve als ze verwerkt zitten in deze cheesecake met Tony’s Chocolonely.

koken-miljuschka-witzenhausen-4

Granola

Gelukkig zijn niet alle recepten vandaag ongezond, want in deze granola met onbewerkte havermout, noten, kaneel, vanille, cranberry’s  en gedroogde vruchten vind je namelijk kokosolie en de ‘gezonde‘ agavesiroop.

koken-miljuschka-witzenhausen-6

Japanse omelet

Maar de recepten van Miljuschka wijken altijd wel net iets af. Zo weet ze met behulp van zeewier, gerookte zalm en soja binnen een mum van tijd aan een doodgewone omelet toch een Japanse swung te geven. Miljuschka: “Eten is alles voor mij. Het staat voor het maken van herinneringen, het voeden van de ziel, warmte en ook voor bewondering.”

koken-miljuschka-witzenhausen-3

Tussen de bedrijven door moet er voornamelijk heel veel afgewassen worden…

koken-miljuschka-witzenhausen-5

En terwijl niemand kijkt, snoep ik stiekem van de granola.

koken-miljuschka-witzenhausen

Moe, maar vooral heel erg voldaan. En aan het eind van de dag is het vooral een kwestie van de keuken schoonmaken en de granola veilig opbergen. En natuurlijk gaat het ook over ‘mooi oud worden’. Miljuschka: “Het is een beetje dubbel. Ik wil kunnen roken, drinken, suiker eten, maar wil er nog steeds wel uit blijven zien als 18 jaar. Maar dat werkt nog niet helemaal… Daar zouden ze iets op moeten vinden.”

Wil je trouwens niets missen van de video’s met Miljuschka? Vergeet je dan niet te abonneren op het YouTube kanaal van Furrow.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram