arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
koffietijd-kerstmarkt

Photo Diary: Chocolademasker op de Koffietijd-kerstmarkt

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder een chocolademasker. Dat is ook de reden dat ik weer ben gevraagd om te gast te zijn bij Koffietijd. Het RTL-programma stond geheel in het teken van Kerstmis en in combinatie met de populaire DIY-maskers kon een echt chocolademasker natuurlijk niet ontbreken.

Met de ingrediënten van het chocolade masker maak je ontzettend lekkere kerstkransjes, maar in de strijd tegen een droge winterhuid smeer je het als masker op je gezicht. In deze Photo Diary krijg je een kijkje achter de schermen bij de Koffietijd-kerstmarkt en vanzelfsprekend ook het recept voor het inmiddels legendarische chocolademasker:

koffietijd-kerstmarkt-9

Repetities Koffietijd

Aangezien het programma LIVE is en er geen ruimte is om fouten te maken, is het wel belangrijk om alles van tevoren goed door te nemen. Pernille La Lau, eindredactrice Charlotte Martijn en ik nemen voor de uitzending alle vragen door.

koffietijd-1

Daarna leg ik aan Pernille uit wat er precies in het chocolademasker zit en bespreken we de taakverdeling tijdens de uitzending. Pernille is hoofd spatelen en ik zorg er ondertussen voor dat alle ingrediënten klaarstaan en vertel wat er moet gebeuren.

koffietijd-kerstmarkt-11

Na de repetities is het tijd voor de make-up. Aangezien ik inmiddels als vaste rimpeldeskundige bij Koffietijd te gast ben, begin ik vanzelfsprekend sterallures te krijgen. Ik heb namelijk deze keer aan de redactie gevraagd of ik weer door visagiste Marjolein Hermans opgemaakt mag worden, want het blijft elke keer weer een feestje om bij haar in de stoel te mogen plaatsnemen.

koffietijd-kerstmarkt-6

In de make-up bij visagiste Marjolein Hermans

We (lees: Marjolein) stonden enigszins onder tijdsdruk, omdat er heel veel gasten in deze speciale kerstuitzending zaten. Waar we normaal 45 minuten tijd hebben voor de make-up, stond er nu maar 30 minuten in het schema. Vanwege het uitlopen van de repetitie bleven er uiteindelijk nog maar 15 minuten over om mijn ogen op te maken, mijn wallen weg te werken en mijn haar in de krul te zetten. Ik zeg: missie geslaagd!

koffietijd-kerstmarkt-12

Na de make-up snel weer terug naar de kerstmarkt en kon het kokkerellen voor het chocolademasker beginnen. Het was even improviseren op de kerstmarkt, en gelukkig mocht ik een pitje lenen van Koffietijd-kok Caspar Bürgi voor het smelten van de chocolade.

koffietijd-kerstmarkt-7

En in deel 3 was het moment suprème: LIVE het chocolademasker maken en ook ter plekke opsmeren. Vooral dat laatste was nogal gek. Het blijft raar om chocolade op je gezicht te smeren en laten we eerlijk zijn: het liefst gebruik je een masker natuurlijk lekker thuis en hoop je stiekem dat niemand je ziet. In mijn geval keken er 150.000 mensen mee… En dat realiseer je je wel als je met chocolade op je gezicht een gesprek aan het voeren bent. Eén voordeel: ik zit in ieder geval stralend aan het kerstdiner.

Zie jij jezelf ook al stralend aan het kerstdiner zitten en wil je hiervoor het chocolademasker gebruiken dat ik bij Koffietijd heb gemaakt? Mocht je de uitzending gemist hebben, hier het recept:

Het chocolademasker bestaat uit de volgende ingrediënten:

– 2 repen pure chocolade – 1 glas melk – 1 eetlepel bruine suiker – 1 eetlepel honing – eventueel havermout

Voor het masker smelt je eerst de repen chocolade. In een ander schaaltje mix je de suiker, honing en melk. Zodra de chocolade helemaal gesmolten is meng je alle ingrediënten. Laat het masker eerst even afkoelen en zodra het chocolademasker lauwwarm is breng je het aan op je gezicht.

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram