arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
cocktails-maken-10

Photo Diary: Cocktails maken

Photo Diary: Cocktails maken

Champagne, bier en wijn maken steeds vaker plaats voor de ouderwetse cocktail. En trouwens niet alleen vrouwen wagen zich aan deze mixdrankjes, ook mannen durven het aan om een Gin Tonic te bestellen. En aangezien mannen nu eenmaal graag in de kroeg staan, gaan we voor Furrow for Men dan ook wekelijks een cocktail maken met BN’ers.

Valério Zeno, kunstenaar Selwyn Sanatori en Kay Niambar bijten het spits af en wagen zich samen met hét gezicht van Furrow for Men Morris Nieuwenhuis aan het shaken van cocktails. In deze Photo Diary, krijg je alvast een kijkje achter de schermen:

cocktails-maken-7

Cocktails maken

Bij een goede cocktail draait het om de juiste verhoudingen, verse ingrediënten én en daarom kregen we voor de opnames eerst uitgebreid cocktailles van professionele cocktailshaker Michel Dame (eigenaar van dé Cocktail Boutique in Amsterdam en maakt al meer dan 20 jaar cocktails).

Michel Dame: “Het voordeel van een cocktail, is dat je er alle kanten mee op kan. Je kan bijvoorbeeld een Whisky Soure op allerlei maken: zoet of zuur. Door iets meer suiker te gebruiken, wordt hij zoeter en hierdoor vinden vrouwen hem ineens ook lekker. Hetzelfde geldt voor een Bloody Mary. Die kun je pittiger maken door er bijvoorbeeld verse mierikswortel aan toe te voegen. En voor de echte die hards: mierikswortel, tabasco én een peper.”

cocktails-maken-3

Volgens Michel kun je extra dimensie een cocktail geven door het gebruik van verse ingrediënten. “Het ligt zo voor de hand om bij een Bloody Mary een stengel bleekselderij te gebruiken, maar het is toch veel leuker om eens een keer iets ander te proberen?” Daarom gebruikt Michel het liefst verse bacon, al dan niet in combinatie met een augurk op de rand. “Hierdoor zorg je ervoor dat de bar en de keuken met elkaar verweven worden.”

cocktails-maken-4 cocktails-maken-6

Het blijft hard werken, dat Furrow for Men… Na een spoedcursus cocktails maken, komen namelijk één voor één de (knappe!) bekende mannen binnenlopen. Selwyn Sanatori waagt zich aan een Negrino, Valerio Zeno gaat voor de Mojito en Kay Niambar duikt in de Bloody Mary.

En ondanks dat ik al voor me zag dat alle mannen driftig zouden gaan shaken, legt Michel nog even haarfijn uit dat het niet bij elke cocktail de bedoeling dat je een shakebaker gebruikt: “Bij een Bloody Mary wil je juist de cocktail heel rustig in het glas opbouwen.” En ook een mojito shake je niet, vanwege de aanwezigheid van koolzuur. “Als je dan gaat schudden, dan ontploft je shakebaker.”

cocktails-maken-11

Na alle social media-momentjes (lees: Instagram, Facebook en Twitter) zit de ‘5’ eindelijk in de klok en kunnen we de cocktails ook daadwerkelijk gaan proeven. Michel: “Ik ben eigenlijk van mening dat je een cocktail eigenlijk altijd drinken. Het draait niet alleen om de alcohol, het is ook gewoon een kwestie van genieten. Dat kan ook wel tijdens de lunch, toch?”

De cocktailvideo’s zijn vanaf 2 november elke zondag te zien op Furrowformen.nl. Wil je geen enkele video missen, abonneer je dan (gratis!) op het YouTube kanaal van Furrow: https://www.youtube.com/channel/UCcxJpSqpSgyWpZaoauoYKZQ

Furrow op Instagram